Un fost campion mondial a fost numit antrenor la CSA Steaua

Vineri, 26 Mai 2023, ora 11:31
1860 citiri
Un fost campion mondial a fost numit antrenor la CSA Steaua
Stephane Plantin

Francezul Stephane Plantin a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CSA Steaua Bucureşti, a anunţat, vineri, clubul din Ghencea.

Campion mondial în 2001, ca jucător, Plantin îi ia locul lui Ovidiu Mihăilă pe banca echipei roş-albastre.

Stephane Plantin este familiarizat cu campionatul României, având în vedere că în sezonul 2019/2020 a antrenat-o pe Minaur Baia Mare.

Plantin (51 ani) a jucat între 1997 şi 2003 la naţionala Franţei, de 76 de ori, devenind campion mondial în 2001. Stângaci evoluând ca extremă dreapta, Plantin a câştigat Cupa Franţei cu Toulouse în 1998, an în care a fost ales şi cel mai bun jucător pe postul său în campionatul din Hexagon. Ca antrenor, le-a pregătit Nancy, Minaur Baia Mare şi Toulon, ultima în campionatul feminin.

''Sunt foarte fericit să încep un proiect nou cu Steaua. Mi-am dorit, sincer, să mă întorc în România. Steaua este un club de legendă, cu o poveste frumoasă în spate, aş vrea să-mi asociez numele cu această poveste pentru a scrie o pagină frumoasă. Pentru asta e nevoie de rezultate concrete şi de un proiect atractiv. Trebuie să existe o concordanţă între istoria clubului, calitatea jocului produs şi obiectivele realiste pe care o să le avem, bazate pe calitatea jucătorilor noştri'', a declarat Plantin.

Campionatul României ''este de un nivel bun, cu un lot de jucători destul de variat. Este uneori prea dur, dar calitatea lui este incontestabilă'', consideră noul antrenor al Stelei.

Stephane Plantin a precizat că, în mare parte, lotul este conturat, dar că mai vrea întăriri: ''Am lucrat cu stafful la aducerea a două-trei elemente suplimentare. Sperăm să facem noi anunţuri de jucători, în curând''.

Steaua a terminat pe locul 4 sezonul trecut în Liga Zimbrilor şi va juca în viitoarea ediţie a Cupei Challenge. Stephane Plantin va avea un colectiv tehnic compus exclusiv din români, cu Ionuţ Georgescu, fosta extremă dreapta, în rolul de secund, şi cu Ionuţ Ciobanu, antrenor de portari. Marius Tudor va fi preparatorul fizic.

#Stephane Plantin, #CSA Steaua, #antrenor, #handbal , #stiri handbal