Un grup internațional de astronomi a venit cu o teorie legată de misteriosul fenomen Big Bang, care confirmă predicția faimosului fizician britanic Stephen Hawking din anii ’70. Astfel, experții de la Universitățile Yale, Miami și de la Agenția Spațială Europeană (ESA) susțin că găurile negre primordiale reprezintă toată materia întunecată din univers.
”Studiul nostru arată cum ar arăta universul timpuriu, dacă, în loc de particule necunoscute, materia întunecată ar fi formată din găuri negre create în timpul Big Bang-ului, așa cum a sugerat Stephen Hawking”, a explicat profesorul Nico Cappelluti de la Universitatea Miami din Statele Unite, potrivit Daily Mail.
Noul model al universului timpuriu prezintă faptul că stelele și galaxiile s-ar fi format în jurul găurilor negre, care au avut capacitatea de a deveni supermasive.
”Dacă majoritatea găurilor negre primordiale s-ar fi ”născut” cu o masă de aproximativ 1,4 ori mai mare decât a Soarelui, atunci asta ar putea reprezenta întreaga materie întunecată”, a spus Pryamvada Natarajan, profesor de astronomie de la Universitatea Yale, Statele Unite.
Dezvăluiri explozive ale NASA: Extratereștrii ar fi putut vizita deja Pământul VIDEO
Mulți experți sugerează că aproximativ 85% din toată materia din univers este materie întunecată, dar deși este o cantitate uriașă, ea nu a fost niciodată văzută sau detectată, în mod direct.
Stephen Hawking și Bernard Carr au susținut în 1974, că în primele momente ale Big Bang-ului, care s-a întâmplat în urmă cu 13,8 miliarde de ani, regiunile care aveau o masă suplimentară s-ar fi putut forma în univers, transformându-se în găuri negre.
Dezvăluirea misterului găurilor negre primordiale ar rezolva, de asemenea, un alt puzzle cosmic, care i-a derutat pe oamenii de știință, cantitatea mare de radiații care a fost detectată din surse îndepărtate, împrăștiată în univers.
Gunhter Hasinger, de la ESA, a subliniat că găurile negre de diferite dimensiuni continuă să reprezinte ”un mister” pentru știință, deoarece în acest moment nu a fost găsit un răspuns care să explice modul în care acestea ar fi putut ”crește atât de mult”, în timpul cosmic relativ scurt, disponibil, de când a existat universul, conform Market Research Telecast.