Un fizician celebru a răspuns la o întrebare crucială: Credeți că există Dumnezeu? VIDEO

Joi, 30 Mai 2024, ora 02:17
22268 citiri
Un fizician celebru a răspuns la o întrebare crucială: Credeți că există Dumnezeu? VIDEO
Foto: Hepta.ro

Genialul om de știință, fizicianul Stephen Hawking care a fost autor și directorul Centrului de Cosmologie teoretică de la Universitatea Oxford, a dat răspunsul la cea mai importantă întrebare din viața sa: Credeți că există Dumnezeu? Britanicul a refuzat să recunoască existența lui Dumnezeu și a răspuns direct: „Pentru mine, cea mai simplă explicație este că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat universul și nimeni nu ne dirijează soarta”.

Regretatul astrofizician, care a murit pe 14 martie 2018 la vârsta de 76 de ani, a avut o carieră prestigioasă și o contribuție enormă la știință. Genialul om de știință s-a luptat, din păcate, cu complicații de sănătate încă din viața sa adultă, potrivit Good.

La 21 de ani, a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS), care este un tip de boală a neuronului motor. În ciuda unei boli care pune viața în pericol, Hawking a reușit să trăiască o parte substanțială a vieții sale în scaunul său cu rotile motorizat, comunicând mai ales cu ajutorul sistemului său portabil montat pe brațe.

Elon Musk a recunoscut în direct: ”Sunt un extraterestru” și pot dovedi acest lucru VIDEO

Existența lui Dumnezeu a fost întotdeauna pusă la îndoială – fie ea din perspectiva religioasă sau chiar din scop științific de către unii. Fiecare mare om de știință, precum Stephen Hawking, s-a confruntat cu această întrebare în trecut. Renumitul fizician teoretic și-a împărtășit opiniile cu privire la această problemă în ultima sa carte, „Răspunsuri scurte la întrebările mari”.

Cartea lui Hawking a fost scrisă în cea mai mare parte în timpul vieții sale, dar s-a terminat abia după moartea sa, cu ajutorul familiei și al colegilor săi. În ultima sa carte, regretatul om de știință a vorbit despre existența lui Dumnezeu.

Referindu-se la handicapul său în explicația sa, el a scris: „De secole, s-a crezut că persoanele cu dizabilități ca mine trăiau sub un blestem care a fost adus de Dumnezeu. Ei bine, presupun că este posibil să fi supărat pe cineva acolo sus, dar prefer să cred că totul poate fi explicat altfel, prin legile naturii”.

Ceva neștiut a fost descoperit în corpul uman: Savanții de la Harvard dezvăluie o structură nemaivăzută VIDEO

El a adăugat că oamenii ca el, care cred în știință, „cred că există anumite legi care sunt întotdeauna respectate. Dacă vrei, poți spune că legile sunt opera lui Dumnezeu, dar asta este mai mult o definiție a lui Dumnezeu decât o dovadă a existenței sale”.

Hawking a refuzat să recunoască existența lui Dumnezeu cu răspunsul său cel mai direct și personal, deoarece a spus direct: „Pentru mine, cea mai simplă explicație este că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat universul și nimeni nu ne dirijează soarta”.

Regretatul astrofizician a avut o carieră prestigioasă și o contribuție enormă la știință. A fost lăudat pentru munca sa asupra fizicii găurilor negre. Hawkings a propus că găurile negre emit particule subatomice până când în cele din urmă explodează.

Predicția uluitoare a lui Einstein: Fizicienii de la Oxford și Cambridge confirmă după peste 100 de ani VIDEO

Pe lângă asta, el a venit și cu teoria multiversului, care a afirmat că universul nostru este unul dintre multele universuri paralele care există într-un multivers asemănător fractalului, publicată în Journal of High Energy Physics.

Renumitul om de știință s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, pe 14 martie 2018, în casa sa. Cu un an înainte, el a spus că este recunoscător pentru viața sa prelungită. „Nu m-am așteptat niciodată să ajung la 75 de ani, așa că mă simt foarte norocos să pot reflecta asupra moștenirii mele”, a spus el într-un interviu pentru BBC.

El este cel mai bine cunoscut pentru cartea sa din 2002, ”Theory of Everything: The Origin and Fate of the Universe”, precum și pentru munca sa în domeniile relativității generale și gravitației cuantice.

Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO
Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că renunță la candidatura pentru șefia NATO. Șeful statului și-a anulat și declarațiile anunțate cu o zi în urmă. Președintele Klaus Iohannis...
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, că Partidul Social Democrat a scos un scor uriaș la alegerile din 9 iunie, însă nu ar vrea să fie în...
#Stephen Hawking, #existenta Dumnezeu, #existenta Dumnezeu controverse, #Stephen Hawking Univers , #stiri externe
  1. Mario Iorgulescu scapă de condamnare. Procesul se va rejudeca
  2. România trimite un sistem de apărare antiaeriană PATRIOT Ucrainei. Condiția pe care a pus-o țara noastră
  3. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  4. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  5. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  6. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  7. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  8. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  9. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”
  10. Un român arată ce poți cumpăra cu 5 lire dintr-un magazin din Marea Britanie. „La noi cu 28 de lei nici nu intri în supermarket” VIDEO