10 produse importante "nasite" de Steve Jobs (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 16:11
3931 citiri
10 produse importante "nasite" de Steve Jobs (Galerie foto)

Steve Jobs, co-fondatorul Apple, a murit, la varsta de 56 de ani, insa a lasat in urma o gama incredibila, vizionara, de produse la a caror nastere a contribuit, atat din punct de vedere al tehnicii cat si al designului.

Jobs isi numea unele produse "magice".

Desi unii ar spune ca este o exagerare, nu este niciun dubiu ca el si angajatii sai de la Apple au schimbat felul in care oamenii interactioneaza cu computerele, scrie Venture Boat.

Una din chestiunile la care tinea Jobs era aceea de creare a unui dispozitiv concentrat pe nevoile utilizatorilor.

Iata 10 produse importante pe care Jobs le-a adus pe lume la Apple:

1. Apple II

Lansat in iunie 1977, Apple II a post primul computer personal de succes. A fost creat de Jobs si Steve Wozniak, si desi a schimbat pentru totdeauna computerele, avea caracteristici care par ridicole acum: un procesor de 1-MHz, 4KB de RAM si o caseta audio pentru programe si stocarea datelor.

Steve Jobs a murit

2. Lisa

Desi computerul Lisa, lansat de Apple in 1983, a fost un esec mai ales din cauza pretului de 10.000 de dolari, a venit cu caracteristici care continua sa impulsioneze inovatia in acest domeniu.

3. Macintosh

Computerul Macintosh a beneficiat de reclama in timpul faimosului eveniment sportiv Super Bowl si a redefinit calculatoarele personale, fiind primul PC de succes care avea o interfata grafica si un mouse.

Reactii la Moartea lui Steve Jobs - vezi ce personalitati au trimis condoleante

4. iMac

La un an dupa intoarcerea lui Steve Jobs la carma Apple in 1997, compania a lansat prima generatie de iMac. Designul sau era complet diferit de Mac-urile din trecut si a ajutat Apple sa isi refaca baza de clienti.

5. iPod

Playerul iPod arata ciudat cand a fost lansat, in 2001. In afara de Walkman, niciun alt dispozitiv nu a schimbat domeniul muzical atat de dramatic. Primul iPod avea un pret de 400 de dolari si o memorie de 5GB, dar acum este o intreaga gama de iPod-uri, fiecare cu o functie specifica.

6. iTunes

Nu a fost suficient ca Jobs a revolutionat playerul MP3 - trebuia sa le dea oamenilor si software-ul care sa le permita sa organizeze continutul. iTunes a inceput ca o interfata pentru fisierele muzicale si a ajuns cel mai mare magazin de muzica de pe planeta.

Adio, Steve Jobs! Viata parintelui Apple in citate, inventii, momente

7. MacBook Pro

Lansarea MacBook Pro in ianuarie 2006 a demonstrat inca o data ca Apple priveste cu serozitate inovarea laptopului. MacBook Pro a deschis calea pentru MacBook Air, lansat la cativa ani distanta, si Pro ramane inca unul din cele mai elegante laptopuri.

8. iPhone

Desi unii observatori au fost dezamagiti de lansarea iPhone 4S, nu este niciun dubiu ca primul iPhone a schimbat lumea smartphone, la lansarea din 2007. Insistenta lui Steve Jobs pentru o interfata prietenoasa cu utilizatorii a dat roade, mai ales ca a fost realizata prin intermediul unui touchscreen de mari dimensiuni. iPhone are acum peste 500.000 de aplicatii si este cel mai bine vandut smartphone din lume.

Lectii despre succes in afaceri de la Steve Jobs

9. MacBook Air

Primul MacBook Air nu a parut atat de important cum pare acum. La lansarea din 2008, parea a fi un laptop care renuntase prea devreme la CD-ROM. Insa acum, in epoca cloud computing si streaming media, viziunea lui Jobs este evidenta.

Povestea mostenitoarei secrete a lui Steve Jobs

10. iPad

Desi PC-urile tableta nu erau o noutate, fiind lansate de Microsoft in 2001, consumatorii au fost cu adevarat interesati abia odata cu lansarea iPad din 2010. iPad este de departe cea mai bine vanduta tableta din lume, in pofida concurentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#Steve Jobs deces, #steve jobs moarte, #Steve Jobs mort, #Steve Jobs cancer, #Steve Jobs cancer pancreas, #Steve Jobs Apple, #Steve Jobs parinte Apple , #Apple