Ce face misterioasa vaduva a lui Steve Jobs cu o avere de peste 14 miliarde de dolari

Sambata, 12 Martie 2016, ora 13:46
39163 citiri
Ce face misterioasa vaduva a lui Steve Jobs cu o avere de peste 14 miliarde de dolari
Foto: YouTube/Ugrind Productions Inc

Laurene Powell Jobs nu este numai vaduva regretatului co-fondator al Apple, Steve Jobs, care i-a mostenit averea, ci si o femeie de afaceri de succes, cu dare de mana.

Ea se afla in topul celor mai bogati 50 de oameni ai planetei, potrivit Wealth-X, o firma de cercetare de piata care analizeaza averea miliardarilor lumii.

Business Insider aminteste ca de la moartea sotului ei, in 2011, avutia sa - formata in cea mai mare parte din actiuni la Apple si Disney - a ajuns la 14,4 miliarde de dolari.

La fel ca regretatul inventator al iPhone-ului, Powell Jobs apare rar la evenimente, da putine interviuri si nu este o "rasfatata" a tabloidelor. In schimb, prefera sa faca donatii in scopuri caritabile si sa se concentreze pe afacerile sale.

Amintiri cu Steve Jobs: Copiii sai nu aveau decat acces limitat la tehnologie

- Laurene Powell Jobs s-a nascut in West Milford, New Jersey, SUA, in 1963. Mama sa era profesoara, iar tatal era pilot si a a murit intr-un accident aviatic pe vremea cand fata lui avea doar 3 ani. Ulterior, mama s-a recasatorit.

- Dupa ce a obtinut diplome in administrarea afacerilor si economie la University of Pennsylvania, Powell Jobs a lucrat la Merrill Lynch si Goldman Sachs.

- Ulterior, in 1989, a facut cursuri la Graduate School of Business din cadrul Universitatii Stanford.

- Aici l-a cunoscut pe Steve Jobs. Cei doi au stat unul langa altul la o conferinta la care Jobs era invitat sa vorbeasca. Dupa eveniment, a intrebat-o in parcare daca accepta sa iasa impreuna la cina, iar de atunci a inceput povestea lor de iubire.

- Cei doi s-au casatorit in martie 1991, in hotelul Ahwahnee din Parcul National Yosemite.

- Cuplul are trei copii: Reed, Erin si Eve. Cea mai mica dintre ei va merge la facultate in toamna, astfel ca Powell Jobs va avea timp sa se dedice activitatilor filantropice si afacerilor.

- In 2011, Steve Jobs a murit de cancer, astfel ca sotia sa i-a mostenit averea, care cuprinde printre altele 5,5 milioane de actiuni la Apple si 7,3% din activele Walt Disney Company. Cu o avutie estimata la 14,4 miliarde de dolari, Powell Jobs este in prezent a patra cea mai bogata femeie din lume.

- Pachetul de actiuni pe care il detine la Walt Disney si-a triplat valoarea in ultimii cinci ani. Powell Jobs este cel mai important actionar persoana fizica al companiei.

- Chiar daca a fost maritata cu unul dintre cei mai puternici si influenti oameni din Silicon Valley, nu a profitat de notorietatea sotului sau. Powell Jobs a avut mereu proiectele sale individuale. De asemenea, actiunile de caritate i-au ocupat o mare parte din timp.

- La inceputul anilor '90, ea a pus bazele Terravra, un producator de alimente organice. Insa odata cu nasterea primului copil, Powell Jobs si-a redus atributiile in acest proiect.

- In 1997, Powell Jobs a fondat College Track, un ONG ce ajuta la pregatirea copiilor care provin din familii sarace sa intre la facultate. In prezent exista 8 astfel de unitati in California, Colorado si Louisiana.

- La inceputul anilor 2000, Powell Jobs a pus bazele Emerson Collective, o organizatie care ofera granturi si investitii pentru a ajuta imigrantii, dar si in educatie. Cu ajutorul ei au fost lansate startup-uri precum AltSchool, ce foloseste tehnologia pentru a revolutiona modul in care invata elevii.

- In septembrie 2015, ea a investit 50 de milioane de dolari in XQ: The Super School Project, care are ca scop implementarea unor reforme in sistemul educational american, prin schimbarea modului in care liceele abordeaza planul de invatamant.

- Are si un rol activ in pastrarea memoriei sotului sau. Astfel, a fost unul dintre cei mai duri critici ai filmului lui Aaron Sorkin despre inventatorul iPhone-ului. Powell Jobs, care a numit pelicula "fictiune", a fost nemultumita de lumina proasta in care a fost pus sotul sau. Mai mult, unele zvonuri arata ca ea le-ar fi telefonat actorilor Leonardo DiCaprio si Christian Bale ca sa-i convinga sa refuze rolurile in aceasta pelicula.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#avere vaduva Steve Jobs, #avere sotie Steve Jobs, #sotie Steve Jobs, #vaduva Steve Jobs , #Apple