Cum a fentat Steve Jobs legea

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:14

   

Cum a fentat Steve Jobs legea
Americanii s-au intrebat mult timp cum a reusit Steve Jobs sa mearga cu masina fara placuta de inmatriculare si sa scape nepedepsit de lege. Iata ca acum, la o luna de la moartea lui, misterul a fost elucidat.

Co-fondatorul Apple conducea un autoturism marca Mercedes Benz 550 AMG, care insa nu avea placuta de inmatriculare, lucru ce contravine legii din statul California, scrie Hollywood Reporter.

De-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe idei privind modul in care Jobs reusea sa faca acest lucru fara sa fie amendat. Printre posibilitatile luate in calcul au fost faptul ca seful de la Apple platea 250$ de fiecare data cand era oprit de politie, sau faptul ca el avea un permis special acordat de autoritati.

Insa Jon Callas, un fost angajat al firmei, a dezvaluit adevarata chichita. Steve Jobs a gasit o bresa in legislatia statului California. Legea permitea circulatia masinilor noi neinmatriculate timp de 6 luni, iar omul de afaceri a facut un partneriat cu compania Mercedes ca sa-i acorde un alt autoturism la fiecare jumatate de an. Masina folosita era inapoiata firmei, care o vindea ulterior sub recomandarea "testata de Steve Jobs".

Callas a mai mentionat ca fostul sef de la Apple voia sa treaca neobservat, pentru ca nu ii placea sa fie in centrul atentiei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
Cea mai mare si mai tare capacitate a lui Jobs a fost...
... aceea de a minti, cu nerusinare, fara sa clipeasca. Acest lucru i-a fost recunoscut de toti apropiatii: prieteni si/sau colaboratori.
BenDover
rank 5
Inca o dovada
ca oamenii cu cat sunt mai bogati cu atat devin mai zgarciti. Tatal lui la abandonat pentru ca nu a vrut sa-si asume responsabilitatea si cheluielile unui copil, iar el a procedat in aceias maniera in multe aspecte ale vieti lui. Oare lipsa de cracter se invata sau este mostenita?
Munteanu 7
rank 5
Neobservat
adica faptul ca NU ai placutze de inmatriculare te face neobservat ??? Eu cred ca tocmai ca iesi in evidentza fata de altii.
Altfel ,am citit stirea asta acuma vreo 3 saptamini pe Yahoo.
BenDover
rank 5
@FAQ
Numai un gainar ar face asa ceva. Pe patul lui de moarte cat crezi ca ar fi dat Jobs ca sa mai traiasca cateva zile sau saptamani??? Timpl pierdut pe la dealer de ficare data cand a schimbat masina crezi ca a meritat miile de $$$ economisiti? You might be able to buy a classy car but you can't buy class!!!
Ghilotina
rank 5
nu a fentat legea , din contar .
a pus in aplicare si a mai facut si un ban in plus .
destept .
BenDover
rank 5
Ba da,
A fentat legea, a pagubit statul si sa eschivat de la datoria lui de cetatean. In US, taxele de inmatriculare sunt folosite la constructia si mentinerea drumurilor, podurilor, etc. Fiecare persoana care foloseste drumurile publice plateste pentru acest privilegiu. Steve Jobs in ciuda miliardelor lui a gasit o portita ca sa se eschiveze. Chiar daca nu este ilegal, este mai mult ca sigur imoral. A lasat pe altii sa plateasca pentru drumurile publice si el a mers pe blat.
anonymus
rank 1
Frequently given answers:
Ba nu!
Nu a "fentat" nimic, ci a știut să folosească legea după cum ii era lui mai bine.
Cați dintre noi n-ar face la fel dacă ar putea?!
tr2006
rank 5
un adolescent in virsta de 50 de ani
nu-i nimic rau in asta, dar e un pic ridicol
srelu
rank 5
Nu sunt admirator al lui Jobs dar nu cred ca a comis nimic rau
1. Jobs nu a "fentat" legea. S-a conformat intocmai legii care ii permitea sa circule 6 luni cu masina neinmatriculata.

2. Jobs nu a pacalit fiscul. Dupa ce ducea masina inapoi, aceasta nu mai era noua, asa ca urmatorul proprietar nu mai avea dreptul la cele 6 luni de amanare, trebuia sa plateasca imediat fiscului ce era de platit. Fiscul nu pierdea nimic. Era problema noului proprietar sa accepte acest lucru pentru fudulia de a conduce o masina la volanul caruia s-a aflat Steve Jobs.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor