Cum a fentat Steve Jobs legea

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:14
7407 citiri
Cum a fentat Steve Jobs legea

Americanii s-au intrebat mult timp cum a reusit Steve Jobs sa mearga cu masina fara placuta de inmatriculare si sa scape nepedepsit de lege. Iata ca acum, la o luna de la moartea lui, misterul a fost elucidat.

Co-fondatorul Apple conducea un autoturism marca Mercedes Benz 550 AMG, care insa nu avea placuta de inmatriculare, lucru ce contravine legii din statul California, scrie Hollywood Reporter.

De-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe idei privind modul in care Jobs reusea sa faca acest lucru fara sa fie amendat. Printre posibilitatile luate in calcul au fost faptul ca seful de la Apple platea 250$ de fiecare data cand era oprit de politie, sau faptul ca el avea un permis special acordat de autoritati.

Insa Jon Callas, un fost angajat al firmei, a dezvaluit adevarata chichita. Steve Jobs a gasit o bresa in legislatia statului California. Legea permitea circulatia masinilor noi neinmatriculate timp de 6 luni, iar omul de afaceri a facut un partneriat cu compania Mercedes ca sa-i acorde un alt autoturism la fiecare jumatate de an. Masina folosita era inapoiata firmei, care o vindea ulterior sub recomandarea "testata de Steve Jobs".

Callas a mai mentionat ca fostul sef de la Apple voia sa treaca neobservat, pentru ca nu ii placea sa fie in centrul atentiei.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...