Steve Jobs, interviu pentru Playboy in 1985: Ce dezvaluiri a facut regretatul CEO al Apple

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 21:32
6727 citiri
Steve Jobs, interviu pentru Playboy in 1985: Ce dezvaluiri a facut regretatul CEO al Apple
Foto: ewanpearson.com

Steve Jobs, regretatul CEO al Apple, a dat un interviu pentru revista Playboy in 1985, in cadrul caruia si-a exprimat opiniile despre piata calculatoarelor, necesitatea unui mouse si preturile prea mari ale produselor companiei.

Business Insider a readus in discutie cateva raspunsuri date de geniul in IT in urma cu 29 de ani celebrei publicatii.

Steve Jobs a dezvaluit atunci ca intreaga echipa din spatele calculatoarelor Mac a cheltuit 100.000 de dolari pe suc de portocale, in doar 12 luni.

De asemenea, el a oferit un computer Apple unui copil de 9 ani, la o petrecere din New York. Insa cel mai interesant lucru pentru jurnalistul Playboy care era prezent acolo a fost faptul ca inventatorul iPad-ului s-a jucat cu acel copil.

"Oamenii mai in varsta se aseaza si intreaba 'Ce e asta?', insa baiatul a intrebat 'Ce pot face cu el?'", a explicat Steve Jobs.

Mai mult, fostul CEO al Apple a marturisit ca a beneficiat de pe urma revolutiei petrochimice, avand in vedere ca ieftinirea energiei a usurat procesul de fabricare a calculatoarelor.

Steve Jobs nu isi lasa copiii sa foloseasca iPad-uri

Cum ar fi vandut Steve Jobs un calculator unui sceptic

"Calculatorul este cea mai incredibila unealta pe care o vei vedea. Poti scrie cu ajutorul ei, poate deveni un centru de comunicare, poate face calcule complicate, poate deveni un organizator, un depozit de fisiere si un instrument artistic. Nu exista altceva pe piata care sa aiba versatilitatea unui calculator.

Aceste dispozitive realizeaza intr-o fractiune de secunda munca pe care noi, oamenii, am fi facut-o in cateva ore. Ne imbunatatesc calitatea vietii, iar cu cat tehnologia va avansa, cu atat ne va face viata mult mai usoara", a mentionat Steve Jobs, intrebat de jurnalistul de la Playboy cum ar vinde un calculator unui sceptic.

Pe de alta parte, in 1985, oamenii credeau ca mouse-ul este ineficient. "Oare asa sa fie?", a intrebat, retoric, Jobs.

"Am facut multe studii si teste. Am ajuns la concluzia ca mouse-ul te ajuta sa faci copy-paste mult mai usor, precum si alte functii importante", a punctat acesta.

Intrebat cum comenteaza criticile conform carora Apple lanseaza produse la preturi mari, iar apoi le reduc treptat pana cand ajung la nivelul pietei, Jobs a replicat: "Cu cat vom produce mai multe dispozitive, cu atat pretul va scadea".

Ce se va intampla daca IBM va lua fata Apple

"Daca, din orice motiv, facem niste erori uriase si IBM invinge, am impresia ca vom intra in Evul Mediu al tehnologiei pentru 20 de ani. Dupa ce IBM va detine controlul pietei, nu vor mai exista inovatii", a opinat Steve Jobs in interviul citat.

De asemenea, el a povestit ca si-a terorizat profesorii cand era elev, dand drumul serpilor prin clase si facea bombe artizanale. Din aceste cauze, Jobsa fost data afara de cateva ori.

Despre "moartea" companiilor din IT

Steve Jobs sustine ca "moartea" companiilor din IT e ceva inevitabil.

"De aceea cred ca decesul este cea mai mare inovatie a vietii. Ea face curatenie printre sistemele invechite. Cred ca asta e una dintre provocarile Apple", a sustinut fostul CEO al companiei care produce iPhone-ul.

Steve Jobs a murit in octombrie 2011, fiind bolnav de cancer de pancreas.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Steve Jobs interviu Playboy, #Steve Jobs preturi produse Apple, #dezvlauiri Steve Jobs, #Steve Jobs copilarie , #Apple