Mesajul lui Steve Jobs (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 18:14
8418 citiri
Mesajul lui Steve Jobs (Opinii)
Foto: Daily Mail

Scriu aceste randuri pe un iPad. Nu cred ca exista inventie mai tare a tehnologiei de astazi care sa faca un pas mai mare catre cultura si civilizatie.

"Uneltele" inventate de Steve Jobs vor dainui nu atat prin succesul comercial pe care il au, cat mai ales prin mesajul pe care il poarta intiparit ca un cod genetic. Ele pot fi in aceeasi masura o biblioteca portabila, pe cat de bine pot fi folosite "doar" pentru a citi intreaga presa desfasurata sub forma paginii unei carti virtuale.

Pentru astfel de viziuni Steve Jobs va ramane un mare inovator al secolului nostru. Scopul sau nu a fost in primul rand acela de a inventa si a produce obiecte care sa se vanda bine, ci a incercat constant sa creeze idei care sa schimbe viata oamenilor.

Din acest motiv poate ca a avut si esecuri, si nu putine. Dar ce pas inainte a fost fiecare insucces al lui Steve Jobs! Si de aici abia porneste adevarata sa opera. Daca iPod, iPhone, MacBook sau iPad ar fi fost singurele realizari din viata fondatorului Apple si tot ar fi trebuit ca lumea sa-l pastreze in memorie vesnic.

Steve Jobs a patruns insa dincolo de inovatiile sale. Viata sa poate fi o lectie pentru intreaga omenire, cu atat mai mult cu cat astazi lumea intreaga pare sa fie in pragul unei crize care va schimba pentru totdeauna modul in care traim. Filosofia simpla si onesta a vietii lui Steve Jobs, dragostea si increderea in sine, determinarea cu care si-a construit visul si apoi a incercat sa-l implineasca, dar mai ales caderile si loviturile primite - toate au facut din inovatorul de la Apple unul dintre cele mai admirabile caractere ale epocii moderne.

O constiinta care a stiut sa se impuna lumii intregi si care, de pe culmile succesului, a avut taria si onestitatea sa isi recunoasca limitele.

In acelasi timp, Steve Jobs a oferit o lectie de viata in lupta sa cu boala si cu moartea. Ambele i-au aratat care sunt lucrurile cele mai importante in viata si i-au transformat esecurile in succese. Onestitatea l-a determinat sa recunoasca diferenta uneori foarte fina si subtire dintre cele doua. Forta interioara l-a ajutat sa dea frumusete vietii. Atat lui, cat si tuturor celorlalti care au avut privilegiul de a-i fi contemporani.

"Timpul vostru este limitat, asa ca nu-l irositi traind in locul altcuiva. Nu fiti prinsi in dogme, care inseamna sa traiti cu rezultatele gandirii altor oameni. Nu lasati "zgomotul" creat de opiniile altora sa va distraga de la vocea voastra interioara. Si, cel mai important, aveti curajul sa va urmati inima si intuitia. Ele stiu, cumva, ceea ce vreti sa deveniti cu adevarat. Tot restul este secundar." - Steve Jobs.

Viata lui Steve Jobs, cu suisurile si coborasurile sale, este cel mai bun exemplu ca ideile si cuvintele de mai sus exprima cel mai optimist mesaj pe care il putem mosteni pentru viitor. Dincolo de "uneltele" pe care ni le-a lasat pentru a ne apropia culturile si identitatile, mesajul lui Steva Jobs este o induiosatoare pledoarie pentru descoperirea de sine.

Intr-adevar, "dragostea e ca un Puzzle". Steve ne-a dat cateva instrumente cu care sa exploram. Depinde de fiecare dintre noi de acum ce vom descoperi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Steve Jobs mort, #Steve Jobs Apple, #Steve Jobs familie, #Steve Jobs omagii , #murit