Premiul Grammy pentru Steve Jobs, un gest ipocrit?

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 11:31
4131 citiri
Premiul Grammy pentru Steve Jobs, un gest ipocrit?
Foto: Macitynet

Wayne Rosso, fondatorul Mashboxx, isi exprima pe site-ul sau dezacordul privind acordarea premiului Grammy lui Steve Jobs si reclama ipocrizia ascunsa a acestui gest post-mortem.

Acuzatia de ipocrizie din partea lui Wayne Rosso, un observator dintotdeauna foarte atent al industriei muzicale cu tot ceea ce o inconjoara, este formulata intr-un articol destul de caustic, in care fostul presedinte Grokster vorbeste despre un artificiu de prost gust, cu nuante de cinism si oportunism, relateaza Macitynet.

Ca motivatie in acest sens, Rosso aminteste cat de mult s-a chinuit Jobs pana sa reuseasca sa aduca si casele de discuri pe iTunes.

Si cum, inainte de aceasta, Doug Morris, CEO-ul septuagenar al Sony Music (fostul CEO al Universal Music), a definit iPod-ul ca fiind "arhiva de muzica furata", condamnand Warner si Sony ca s-au lasat "pacaliti precum copiii", cu termenele impuse de Apple pentru iTunes (melodiile de pe iTunes de 99 de centi oferite de magazinul online al Apple).

Atunci cand initiativa Apple s-a demonstrat apoi ca a avut succes, permitand caselor sa castige sume semnificative din drepturile de autor, majoritatea a inceput sa ceara majorarea comisionului din vanzari.

Doug Morris a fost cel care a vrut sa-i dea o lectie lui Jobs, incercand sa lanseze initiativa denumita "Total Music", un brand astazi nu chiar cunoscut, iar adevarul pe care toti il ascund este ca, de fapt, cele mai importante case de discuri il urau pe Steve Jobs.

Conform lui Wayne Rosso, este adevarat ca Apple si Steve Jobs au jucat un rol-cheie in transformarea industriei muzicale, dar "premiul Grammy trebuia sa fie atribuit altcuiva, cum ar fi Michael Robertson (CEO al MP3.com care a contribuit la popularizarea formatului) sau Diamond, pentru inventarea primului lector Mp3", sustine fostul presedinte Grokster.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Steve Jobs premiul Grammy, #Wayne Rosso fondator Mashboxx , #murit