De ce purta Steve Jobs mereu pulover negru si jeans?

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 17:52
7621 citiri
De ce purta Steve Jobs mereu pulover negru si jeans?

Steve Jobs a fost co-fondatorul celei mai mari companii din lume - cu toate astea, nu se afisa aproape niciodata in public in costum, preferand puloverele negre pe gat si jeans.

Chiar daca unii designeri considera ca alegerea sa este o dovada de simt estetic deosebit (Ralph Rucci numea costumatia lui Jobs unele din cele mai "originale" haine), aceasta s-a nascut in urma unui episod mai putin cunoscut, arata Gawker. Dupa moartea lui Steve Jobs, retail-erii au inregistrat vanzari record la puloverele negre pe gat.

In biografia "Steve Jobs" realizata de Walter Isaacson, se arata ca Jobs a fost inspirat de compania Sony, care are uniforme personalizate pentru toti angajatii. Jobs s-a intalnit in anii '80 cu presedintele Sony, Akio Morita, care i-a spus ca dupa razboi, compania a fost obligata sa le dea angajatilor haine, pentru ca nu aveau.

Steve Jobs, intr-o reclama niciodata difuzata

Lucruri pe care nu le stiai despre Steve Jobs

Cu anii, uniformele au devenit o emblema a companiilor, iar Steve Jobs a incercat sa le introduca si la Apple, angajandu-l pe designer-ul Issey Miyake. Acesta a creat o jacheta cu maneci detasabile, pe care Jobs le-a prezentat, cu mandrie, angajatilor.

"M-am intors cu niste mostre si le-am spus ca ar fi minunat daca le-am purta cu totii. Vai, am fost huiduit, toata lumea a fost impotriva", povestea Steve Jobs, in carte.

Chiar daca ideea a fost respinsa, patronul Apple a devenit prieten cu designer-ul Issey Miyake si l-a rugat sa ii dea cateva pulovere negre create de el. Acesta i-a dat aproape o suta de pulovere, care au devenit "uniforma" personala a lui Steve Jobs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Steve Jobs, #Jobs pulover negru, #Jobs pulover jeans , #stiri Steve Jobs
Comentarii
Poza cutit
cutit
rank 5
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5
Bizareriile unui excentric de geniu !