Detalii socante despre viata lui Steve Jobs, dezvaluite de FBI

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 10:37
8021 citiri
Detalii socante despre viata lui Steve Jobs, dezvaluite de FBI
Foto: news.nationalpost.com

Steve Jobs, cofondatorul Apple, avea un dosar de 191 de pagini in arhivele FBI, in care apar amenintari cu bomba la adresa sa, dar si informatii privind consumul de droguri.

Jobs a revolutionat conceptul computerelor personale, al comunicarilor si sta in spatele aparitiei produselor iPhone si iPad. In acelasi timp, el este si subiectul unui dosar dat publicitatii de FBI, joi, transmite ABC News.

In acest dosar, publicat pe un site al FBI, joi dimineata, apar informatii despre verificari efectuate de FBI in 1991, cand Steve Jobs a inceput sa lucreze timp de doi ani pentru Casa Alba, sub mandatul lui George Bush.

Amenintari cu bomba

Totodata, este dezvaluit faptul ca el, impreuna cu alti angajati ai Apple, a fost tinta unor amenintari cu bomba, in 1985.

Evenimentul a avut loc in dimineata zilei de 7 februarie 1985, cand un individ neidentificat a sunat de mai multe ori la Apple, pretinzand ca trei dispozitive au fost plasate la casa lui Jobs, dar si in locuintele altor doi membri din conducerea companiei.

El a mai avertizat ca exista si o a patra bomba, fara sa dezvaluie locul in care aceasta este amplasata, afirmand numai ca "aceasta va exploda, in cazul in care autoritatile vor fi anuntate".

Barbatul cerea un milion de dolari si le-a spus oficialilor Apple sa se duca la un hotel Hilton din San Francisco si sa caute o masa de langa un tonomat de bomboane, iar sub masa urma sa fie gasite instructiuni. El a avertizat ca acest lucru trebuia sa se intample pana la ora 14.30, in aceeasi zi, altfel bombele ar fi explodat.

Apelul a fost localizat de politie langa Aeroportul din San Francisco, iar locurile cu potentialele bombe au fost verificate. Au fost luate amprente, dar nu au fost gasite bombe si nici nu a fost arestat cineva.

Steve Jobs folosea droguri si "denatura realitatea"

Pe langa acest eveniment, in dosarul lui Steve Jobs apar marturii ale asociatilor sai, cum ca acesta ar fi consumat droguri sau ca i s-ar pune la indoiala onestitatea, insa au fost si voci care i-au laudat viziunile avansate, dar si "caracterul moral si integritatea".

"Mai multi indivizi au comentat cu privire la faptul ca domnul Jobs a folosit droguri. Si domnul Jobs a comentat cu privire la consumul de droguri din trecut", scrie un agent in dosar.

Totodata, este mentionat faptul ca "mai multi indivizi pun la indoiala onestitatea domnului Jobs, afirmand ca va deforma adevarul si va denatura realitatea, pentru a-si atinge scopurile".

In dosar apar si marturiile unui fost coleg de facultate, care precizeaza ca Steve Jobs consuma droguri ilegale, precum marijuana, hasis si LSD.

Este mentionat si faptul ca Jobs nu are rude apropiate care traiesc in state controlate de comunisti, dar si recomandarile din partea unor fosti asociati, pentru o pozitie de incredere in cadrul Guvernului.

In plus, apar pasaje dintr-un interviu cu o femeie care il cunostea pe cofondatorul Apple. Aceasta il numeste pe Jobs "narcisist si superficial", punand la indoiala etica si moralitatea acestuia. Altii l-au vazut "cu o vointa puternica, incapatanat, muncitor, carismatic si de succes".

Dosarul a fost elaborat si pe baza unor interviuri cu peste 30 dintre apropiatii sai, prieteni, rude, vecini, fosti asociati. Multe dintre detaliile aparute in dosarul FBI al lui Steve Jobs au fost deja dezvaluite in biografia sa.

Steve Jobs a murit, pe 5 octombrie 2011, la varsta de 56 de ani, din cauza cancerului pancreatic. In 1982, el era indeajuns de faimos pentru a aparea pe coperta revistei "Time".

FBI i-a anunțat pe pasagerii avionului Boeing a cărui ușă s-a desprins în timpul zborului că ar fi fost victimele unei infracțiuni
FBI i-a anunțat pe pasagerii avionului Boeing a cărui ușă s-a desprins în timpul zborului că ar fi fost victimele unei infracțiuni
Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA a transmis pasagerilor care se aflau într-un avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines care a suferit o urgenţă în aer pe 5 ianuarie, din cauza...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Steve Jobs, #FBI, #Jobs FBI, #Steve Jobs ancheta FBI , #stiri Steve Jobs