Solistul trupei Aerosmith a scăpat ieftin. Decizia luată în procesul de agresiune sexuală

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 13:26
1502 citiri
Solistul trupei Aerosmith a scăpat ieftin. Decizia luată în procesul de agresiune sexuală
Steven Tyler

Un judecător american a respins miercuri un proces în care solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, era acuzat că a agresat sexual un fost model adolescent de două ori într-o singură zi. Faptele s-ar fi petrecut în Manhattan, în urmă cu aproape 50 de ani, scrie The Guardian.

Judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a declarat că Jeanne Bellino a aşteptat prea mult timp pentru a-l da în judecată pe Tyler, în vârstă de 75 de ani, care a negat "vehement" acuzaţiile sale, în temeiul unei legi din New York care protejează victimele violenţei motivate de sex.

Judecătorul a declarat că Bellino nu s-a calificat pentru o fereastră de doi ani pentru a urmări pretenţiile care, altfel, s-ar extinde dincolo de termenul de prescripţie, deoarece nu a susţinut că comportamentul lui Tyler a reprezentat un "risc serios de vătămare fizică".

Într-o hotărâre care ar putea afecta şi alte cazuri, Kaplan a declarat că două legi de stat, Child Victims Act şi Adult Survivors Act, prevalează asupra cererii lui Bellino, "în mare parte din motivele" prezentate de avocaţii lui Tyler.

Avocaţii au spus că aceste legi, ale căror ferestre de acţionare în judecată au expirat iar Bellino a dat dovadă de o "lipsă de diligenţă" prin faptul că nu a intentat un proces în temeiul Legii privind victimele copiilor.

Bellino era o adolescentă care lucra la o prezentare de modă în Manhattan, în vara anului 1975, când a afirmat că un prieten i-a aranjat o întâlnire cu solistul Aerosmith la un hotel din apropiere. În procesul său, aceasta a susţinut că Tyler, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a agresat-o sexual de două ori, o dată într-o cabină telefonică şi mai târziu la hotel.

Tyler se confruntă cu încă un proces care susţine că a agresat un minor în legătură cu relaţia sa cu Julia Holcomb Misley, pe atunci în vârstă de 16 ani, pe o perioadă de trei ani în acelaşi deceniu. Cântăreţul neagă acuzaţiile lui Misley de agresiune şi bătaie, dar nu şi faptul că ar fi făcut sex cu ea. În luna mai, avocaţii lui Tyler au susţinut că Misley nu poate folosi publicarea memoriilor sale în 2004 ca motiv de "suferinţă emoţională" în instanţă, deoarece este vorba de "liberă exprimare".

David Long-Daniels, un avocat al lui Tyler, a declarat: "Suntem de acord cu raţionamentul judecătorului şi suntem recunoscători pentru acest rezultat în numele clientului nostru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Ce se întâmplă cu legendarul Alain Delon. Boala gravă de care suferă și lupta pentru avere a copiilor
Ce se întâmplă cu legendarul Alain Delon. Boala gravă de care suferă și lupta pentru avere a copiilor
Alain Delon (88 de ani) nu va face apel la plasarea sa sub tutelă consolidată, scrie BFMTV. Actorul "are încredere în tutorele desemnat de instanţă", a adăugat avocatul său. Decizia a fost...
#steven tyler, #aerosmith, #agresiune sexuala, #proces , #stiri externe