Suma uriașă investită în România de un important producător german de echipamente electrice. De ce a ales Oradea

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 14:36
6549 citiri
Suma uriașă investită în România de un important producător german de echipamente electrice. De ce a ales Oradea

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de echipamente electrice din Germania deschide o linie de producție în România.

Este una dintre cele mai mari investiții din țara noastră, spun autoritățile. Suma se ridică la 125 milioane de euro, iar fabrica va fi amplasată într-unul din parcurile industriale din Oradea, pe o suprafață de teren de 147.000 mp, potrivit ZF.ro.

Investiția pe care compania Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, o face în România se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe.

Contractul a fost semnat miercuri, 28 iunie, de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanţii Societăţii ADLO SA., respectiv reprezentanţii Societăţii Andreas STIHL Power Tools SRL.

Potrivit primarului Oradei, Florin Birta, episcopul romano-catolic a acceptat să vândă ADLO terenuri, astfel încât s-a putut pune la dispoziție suprafața necesară investiției, potrivit Bihon.ro.

Locuri de muncă pentru români

Compania preconizează începerea producţiei în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând să genereze pentru început un număr de 150 de locuri de muncă.

”Aceasta reprezintă o investiţie strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilităţile oferite investitorilor, dar şi buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esenţial in evoluţia si dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judetului Bihor, atingând un total de investitii atrase până in prezent de 0,55 miliarde Euro”, a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Reprezentanţii companiei STIHL au ales Oradea datorită poziţionării geografice.

„STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Oraşul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la pieţele care sunt importante pentru noi, ci şi prin infrastructura dezvoltată corect şi condiţiile economice bune”, a declarat Martin Schwarz, reprezentant STIHL.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...