Ordinul dat de seful Securitatii pe 17 decembrie 1989: "Se lichideaza radical". Iulian Vlad s-a prezentat ulterior, ani la rand, drept "ingerul dreptatii"

Sursa: Adevarul
Marti, 17 Decembrie 2019, ora 13:24
52 citiri
La represiunea din Timisoara din 17 decembrie 1989 au participat forte ale Armatei, ai Militiei, si Securitatii. Fostii sefi ai Securitatii au incercat in cei 30 de ani trecuti de la Revolutie sa se spele pe maini, spunand ca ei nu au tras. In 17 decembrie 1989, la orele 16.00, Nicolae Ceausescu a convocat la Bucuresti Comitetul Politic Executiv al CC al PCR. Masuri drastice de inabusire a manifestatiilor, inclusiv prin deschiderea focului, au fost aprobate de membrii C.P.Ex. Ministrii Vasile ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.