Interdicția de intrare la parada de Ziua Națională pentru cei nevaccinați, valabilă doar în zona oficială. Precizările Jandarmeriei

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 16:45
1675 citiri
Interdicția de intrare la parada de Ziua Națională pentru cei nevaccinați, valabilă doar în zona oficială. Precizările Jandarmeriei
Repetiții pentru parada de Ziua Națională FOTO Facebook / MApN

Certificatul verde va fi solicitat la parada de 1 Decembrie doar în zonele oficiale delimitate de organizatori. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, ceilalți participanți vor trebui să poarte mască de protecție și să respecte distanţa de minimum un metru între ei.

Parada militară va începe la ora 11:00, iar defilarea se va realiza pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Participanţii pot veni în Zona principală - pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau dinspre Piaţa Charles de Gaulle (cu restricţii), pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu acces în şoseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Şonţu şi strada Uruguay, sau în Zona secundară (cu restricţii) - dinspre Piaţa Presei Libere, pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare, se arată în comunicat.

”Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, arată sursa citată.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea ceremoniei cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”De asemenea, menţionăm faptul că va exista o expoziţie de tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta va fi organizată în zona oficială, unde publicul va avea acces doar după terminarea paradei militare”, mai precizează sursa citată.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură şi să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară recomandate de autorităţi.

”Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora”, se mai arată în comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Sute de jandarmi de la o unitate din București nu și-au primit salariile în ziua plății din cauza unei erori. Surse din Jandarmerie au declarat că banii au fost direcționați către un...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#ziua nationala, #parada 1 Decembrie, #interdictii parada, #certificat verde, #jandarmerie , #1 Decembrie