​Serviciul de Telecomunicații Speciale defilează pentru prima dată la parada de Ziua Națională a României

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 09:04
1665 citiri
​Serviciul de Telecomunicații Speciale defilează pentru prima dată la parada de Ziua Națională a României

Ofițerii care se ocupă de telecomunicațiile speciale ale României trec miercuri, 1 decembrie, pe sub Arcul de Triumf din București.

Este pentru prima dată când STS participă în acest mod la un astfel de eveniment.

”Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, pentru prima dată, cu un detașament de ofițeri, maiștri militari și subofițeri în blocul de Paradă Militară organizată la 1 decembrie, în București, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ca în fiecare an, comunicațiile și serviciile IT necesare bunei desfășurări a evenimentului sunt asigurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Elementul de noutate adus în fața publicului de către instituția noastră îl reprezintă defilarea personalului și a celor mai performante autospeciale din dotare.

​Din detașamentul reprezentativ al STS fac parte 50 de specialiști în comunicații, servicii digitale, dezvoltatori de aplicații informatice și administratori de baze de date, experți în securitate cibernetică și operatori ai Serviciului 112. Personalul STS prezintă onorul de Ziua Națională în uniforma militară de ceremonie specifică instituției”, transmite STS într-un comunicat de presă.

Tehnica STS, prezentată la paradă

”​Pe sub Arcul de Triumf vor trece, în cadrul ceremoniei militare, 6 autospeciale de comunicații utilizate de personalul STS în misiunile de importanță deosebită, naționale sau internaționale pe teritoriul României.

Astfel, în premieră, vor fi prezentate publicului autospeciale satelitare de multiservicii, echipate cu antene, routere, servere, telefoane IP, linkuri radio și stații TETRA care permit furnizarea serviciilor de tip Intranet și Internet, organizarea videoconferințelor și transmisia imaginilor video, extinderea rețelei radio TETRA și asigurarea cooperării și interoperabilității structurilor care intervin în situații de urgență sau la dezastre.

Din blocul de tehnică militară va face parte și o autospecială de securitate a comunicațiilor, dotată cu un sistem complex de antene pentru măsurarea acoperirii radio, a nivelului de ocupare al canalelor, de evaluare a interferențelor electromagnetice și de detectare a surselor care influențează transmiterea semnalelor în rețelele de radiocomunicații aflate în administrarea STS”, mai transmite instituția.

Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură suportul tehnic de comunicații și tehnologia informației, oriunde și oricând, pentru autoritățile statului român și cetățenii României.

Citeste si:
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că nu vrea să demisioneze, precizând că, spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, el are o profesie. Alexandru Rafila...