​Serviciul de Telecomunicații Speciale defilează pentru prima dată la parada de Ziua Națională a României

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 09:04
2002 citiri
​Serviciul de Telecomunicații Speciale defilează pentru prima dată la parada de Ziua Națională a României
Ofițerii STS, la parada de 1 Decembrie FOTO: STS

Ofițerii care se ocupă de telecomunicațiile speciale ale României trec miercuri, 1 decembrie, pe sub Arcul de Triumf din București.

Este pentru prima dată când STS participă în acest mod la un astfel de eveniment.

”Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, pentru prima dată, cu un detașament de ofițeri, maiștri militari și subofițeri în blocul de Paradă Militară organizată la 1 decembrie, în București, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ca în fiecare an, comunicațiile și serviciile IT necesare bunei desfășurări a evenimentului sunt asigurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Elementul de noutate adus în fața publicului de către instituția noastră îl reprezintă defilarea personalului și a celor mai performante autospeciale din dotare.

​Din detașamentul reprezentativ al STS fac parte 50 de specialiști în comunicații, servicii digitale, dezvoltatori de aplicații informatice și administratori de baze de date, experți în securitate cibernetică și operatori ai Serviciului 112. Personalul STS prezintă onorul de Ziua Națională în uniforma militară de ceremonie specifică instituției”, transmite STS într-un comunicat de presă.

Tehnica STS, prezentată la paradă

”​Pe sub Arcul de Triumf vor trece, în cadrul ceremoniei militare, 6 autospeciale de comunicații utilizate de personalul STS în misiunile de importanță deosebită, naționale sau internaționale pe teritoriul României.

Astfel, în premieră, vor fi prezentate publicului autospeciale satelitare de multiservicii, echipate cu antene, routere, servere, telefoane IP, linkuri radio și stații TETRA care permit furnizarea serviciilor de tip Intranet și Internet, organizarea videoconferințelor și transmisia imaginilor video, extinderea rețelei radio TETRA și asigurarea cooperării și interoperabilității structurilor care intervin în situații de urgență sau la dezastre.

Din blocul de tehnică militară va face parte și o autospecială de securitate a comunicațiilor, dotată cu un sistem complex de antene pentru măsurarea acoperirii radio, a nivelului de ocupare al canalelor, de evaluare a interferențelor electromagnetice și de detectare a surselor care influențează transmiterea semnalelor în rețelele de radiocomunicații aflate în administrarea STS”, mai transmite instituția.

Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură suportul tehnic de comunicații și tehnologia informației, oriunde și oricând, pentru autoritățile statului român și cetățenii României.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#1 decembrie Romania, #parada Bucuresti 1 decembrie, #STS, #defilare , #1 Decembrie