Ziare.com

Guvernul a decis liniile-ghid pentru relaxarea masurilor. Se elimina restrictiile privind circulatia pe timpul noptii. Terasele se inchid la orele 24.00. Fara masca in aer liber

de Teodor Serban
Vineri, 14 Mai 2021, ora 21:39

   

Guvernul a decis liniile-ghid pentru relaxarea masurilor. Se elimina restrictiile privind circulatia pe timpul noptii. Terasele se inchid la orele 24.00. Fara masca in aer liber
Guvernul a adoptat, in sedinta de vineri seara, o hotarare care prevede relaxarea masurilor incepand cu acest week- end. Se renunta la portul mastii in spatiile deschise care nu sunt aglomerate si la restrictiile de circulatie pe timpul noptii. Programul localurilor a fost prelungit pana la ora 24.00, iar alte activitati se vor relua cu respectarea unor reguli stricte. "Incepem revenirea la normalitate", a anuntat premierul Florin Citu.

"In aceasta seara, in sedinta de Guvern am adoptat hotararea de guvern pentru modificarea si completarea anexelor 2-3 la HG nr. 531/2021 privind prelungurea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, incepand cu data de 13 mai 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin proiectul de hotarare se propun o serie de masuri, incepand cu 15 mai 2021. Se elimina restrictiile referitoare la portul mastii, in spatii deschise neaglomerate, urmand ca restrictia sa fie aplicata, in continuare in spatii publice, piete, targuri, balciuri, talciocuri, statii pentru transportul in comun, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca.

Se elimina, totodata, restrictiile referitoare la circulatia pe timpul noptii a persoanelor. Se elimina restrictia privind programul operatorilor economici pana la ora 21.00. Se stabileste programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor si teraselor, in intervalul orar 05.00 - 24.00. Se creaza posibilitatea ca in spatiile deschise, competitiile sportive sa se poata desfasura pe teritoriul Romaniei cu participarea spectatorilor pana la 25 la suta din capacitatea maxima a spatiului. Participarea va fi permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS CoV-2 pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise numai daca ocupantii unui autovehicul sunt membri ai aceleiasi familii sau reprezinta grupuri de pana la patru persoane, iar organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea cel mult 500 de spectatori cu asigurarea unei suprafete de 2 metri patrati pentru fiecare persoana, precum si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificatal unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Se permite organizarea de cursuri de instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, cu un numar de participanti de maxim 50 de persoane in interior si de maxim 200 de persoane in exterior cu asigurarea unei suprafete de doi metri patrati pentru fiecare apersoana, cu respectarea normelor de sanatate publica stabilite, daca incidenta cumulata la 14 zile din judetul/localitate este mai mica sau egala cu 3 la mia de locuitori.

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitatea in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness este permisa fara a depasi 50 la suta din capacitatea maxima a spatiului in judetul/localitatea unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafete de minim 7 metri patrati pentru fiecare persoana.

Acestea sunt masuri pe care le luam pana la 1 iunie, prin aceasta hotarare de guvern, de la 1 iunie, vor urma si altele.

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitatea in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness este permisa fara a depasi 70 la suta din capacitatea maxima a spatiului in judetul/localitatea unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafete de minim 4 metri patrati pentru fiecare persoana, daca toate persoanele sunt vaccinate impotriva virusului SARS CoV-2 pentru care au trecut 10 zile la finalizarea schemei de vaccinare", a declarat premierul.
Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 Relaxare by Laurentiu Sirbu on Scribd
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi seara ca masurile de relaxare a unor restrictii vor fi luate "pas cu pas": prima etapa va fi din 15 mai, apoi din 1 iunie, 1 iulie si 1 august.

Ce masuri de relaxare ar urma sa intre in vigoare de la 15 mai, la nivel national:

Purtatul mastii nu va mai fi obligatoriu in aer liber, cu exceptia pietelor, targurilor si statiilor de autobuz

Se elimina restrictiile de circulatie pe timp de noapte

Programul agentilor economici revine la normal

Activitatile sportive in aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate

Premierul Florin Citu a precizat ca de sambata vor reveni la programul normal doar magazinele. Barurile si cluburile se vor redeschide pe interior de la 1 iunie, "probabil la o capacitate de 50%, dar cu persoane vaccinate", a spus Citu, care a avertizat ca deocamdata nu vor fi permise petrecerile de noapte. Intrebat vineri, pana la ce ora vor functiona restaurantele si terasele, incepand de sambata, precmierul a spus ca acestea nu vor ramane deschise toata noaptea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5493 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A venit vremea demascarii :))))) Acum o sa va vada toti

asa cum sunteti in realitate :)))))
In mod normal, AUR ar trebui sa proteteze impotriva guvernului si sa poate masca in mod demonstrativ :)))))

 

Guvernul a decis liniile-ghid 😁😂🤣 Skiorul1, Putin de Romania

a "trasat" Directivele slugilor 😄😂 ! Agramatii , Manelistii si balbaitii conduc tara 😁 ! dar voi sunteti obisnuiti pentru ca ati avut un cizmar ce va condus un sfert de secol 🤣
ps. cat despre trolli prezenti la pupin corism si helvetul de la salonul 9 , nu mai este nevoie de DEMASCARE 😁 sunt INCURABILI si incurlabili mai ales cel ce se da helvet 😃

https://www.timesnewroman.ro/life-death/momentul-adevarului-romanii-dau-jos-mastile-si-afla-cati-dinti-mai-au-in-gura/

 

...

Extraordinar.

 

Lolek si Bolek

Parca sasalau a aparut ca matrozul chior bagandu-se si el in seama, sa vada lumea ca a si el pe acolo, a venit cu alte renuntari la restrictii, apoi Catu cu Arafat debiteaza alte bazaconii, de nu intelege nimeni nimic, dandu-se care mai de care mai mare, eu zic ca astia se joaca cu focul, exeplul insulele exotice Seischel, cu vaccinati compet deja sunt cu probleme, in carantina, la fel si in Izrael.

 

@johny54 Rank user: x2 14.05.2021, 22:04

- Poate Seychelles ! (-:

De unde stii?!?!

???

A invins Sosoaca!

Dupa luni intregi de lupte crancene, Sosoaca a invins guwernul si ne aduce libertatea!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor