Interceptari: Sentinta finala in dosarul unui jandarm judecat pentru abuz in serviciu dupa ce i-a confiscat 20 de lei unei prostituate

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Vineri, 12 Iunie 2020, ora 11:39
12642 citiri
Interceptari: Sentinta finala in dosarul unui jandarm judecat pentru abuz in serviciu dupa ce i-a confiscat 20 de lei unei prostituate
Foto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Curtea Militara de Apel Bucuresti a pronuntat joi, 11 iunie 2020, sentinta finala intr-un dosar de abuz in serviciu si fals in care a fost trimis in judecata un jandarm din Galati. Plutonier adjunct la data comiterii faptei, Marian Cristinel Popa a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals pentru ca, in septembrie 2015, i-a confiscat abuziv suma de 20 de lei unei prostituate gasite pe marginea Drumului European 581.

Practic, jandarmul i-a confiscat prostituatei banii fara sa intocmeasca vreun proces-verbal de contraventie sau sa depuna banii in Trezorerie. Ulterior, cand sefii sai au fost informati, Marian Cristinel Popa a intocmit in fals un proces-verbal care sa ateste ca tanara care oferea servicii sexuale contracost a fost amendata.

Din datele de la dosar se poate vedea cum colegul de patrulare al jandarmului, martor in dosar, a incercat sa il convinga pe Marian Cristinel Popa sa depuna cei 20 de lei la Trezorerie sau sa ii restituie banii femeii de la care i-a confiscat.

- P.G.:,, - Of, of, of! Cu banii cum ramane? Mai M.. Ma streseaza. Ideea cu banii ma streseaza si...

-Popa Marian Cristinel: Hai ma, bai in p...mea!Vrei sa duc acum banii da-i?

- P.G.: Bai M., asculta-ma pe mine!Bai, nu!Mergi si ii dai banii inapoi. Deci pe cuvantul meu. Asculta-ma ce spun M.. Deci M., eu ii trec in raportul de activitate.20 lei bani confiscati. Asculta-ma ce iti spun.

- Popa Marian Cristinel: Da, da, trebuie depusi la trezorerie. Stii nu?

- P.G.:Da ma! Ii depui la trezorerie. Nu ma intereseaza cand, dai in raportul de activitate azi...azi, in raportul de activitate...Nu ma intereseaza ce i-ai facut! I-ai confiscat banii. B., i-ai confiscat banii, dar daca i-ai confiscat banii, obligat trebuia sa-i intocmesti un proces-verbal de constatare a contraventiei ca tu ridici banii in vederea unei constatari a unei contraventii.

- Popa Marian Cristinel: Aha...

- P.G.: Deci a savarsit o contraventie, tu i-ai intocmit procesul-verbal de constatare a unei contraventii. Apoi in baza si in procesul-verbal de constatare a contraventiei ii ridici si banii.

- Popa Marian Cristinel: Da!Corect!

- P.G.: ...Cu aia cum facem?

- Popa Marian Cristinel: Ii arunc, ii dau foc. Da-i in p...mea!

- P.G.: Uite asa ne pierdem pentru, pentru un cacat de ...Imi pierd serviciul!

- Popa Marian Cristinel: Eu am luat milioane, milioane, milioane si doar pentru 20 lei te caci pe tine!Tu esti culmea ma!"

A doua zi, (21.09.2015), martorul discuta din nou cu inculpatul pe care il intreaba daca solutionase incidentul referitor la ridicarea in mod nelegal a sumei de 20 lei:

- P.G.:,, Aa..Mariane. Ce voiam sa te intreb pana la politie ca sa...Ai rezolvat problema de ieri sau nu?

- Popa Marian Cristinel: Care problema?

- P.G.: Cu banii!

- Popa Marian Cristinel: Aa, pai nu am rezolvat. Zilele astea!de ce?

- P.G.: Dar nu Mariane zilele astea! Eu ti-am zis sa o rezolvi azi....Dar de ce Mariane nu vrei sa intelegi?

- Popa Marian Cristinel: Tu esti culmea si tu!

- P.G.: Dar nu ca nu am ce vorbi M.!Ti-am spus destul de clar ca nu pot sa stau cu o astfel de situatie. Eu nu am facut in viata mea.

- Popa Marian Cristinel: Da ma. Lasa ca o rezolv eu, stai linistit."

Jandarmul pus sub acuzare, dupa ce a negat initial comiterea faptei, a dat in final o declaratie in fata instantei in care a recunoscut "intr-o oarecare masura ca este vinovat pentru ca a predat banii cu intarziere, pentru ca nu stia, insa a declarat ca nu este adevarat ca a cheltuit banii ridicati, ci i-a pus in mapa de serviciu, lucru confirmat de pozele facute de martorul P."

In privinta falsului de care a fost acuzat, jandarmul a declarat ca "nu avea carnetul cu procese-verbale la el la acel moment si nu mai retine ce a facut ulterior. Nu poate sa isi explice de ce a fost acuzat, in conditiile in care, asa cum a aratat, nu a avut intentia de a-i sustrage".

La Tribunalul Militar Iasi, acolo unde dosarul a fost judecat in prima instanta, jandarmul a fost condamnat la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, renuntandu-se la aplicarea unei pedepse pentru fals, fapta pentru care jandarmul a primit avertisment.

La Curtea Militara de Apel Bucuresti, unde dosarul a fost judecat in apel, jandarmul a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta este definitiva.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jandarmerie, #abuz in serviciu, #prostituata , #abuz