Ziare.com

Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, cercetat pentru defrisari ilegale

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 14:35

   

Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, cercetat pentru defrisari ilegale
Generalul Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP in perioada 1990-1997, si tatal sau, Veniciu Iliescu, sunt cercetati penal pentru defrisarea ilegala a unei parcele din padurea Mogosoaia in posesia careia a intrat abuziv.

Dumitru Iliescu si tatal sau sunt proprietari ai trei parcele de padure, una de
1.500 de mp si doua de cate 10.000 mp, informeaza Realitatea Tv.

Initial, cei doi au primit in urma unui proces de retrocedare mai multe hectare de padure in judetul natal, dar in timp au reusit sa presimbe parcelele retrocedate cu altele in padurea Mogosoaia.

In 2009, generalul a fost amendat cu 100 milioane de lei pentru ca a construit fara autorizatie in padurea Mogosoaia.

Dumitru Iliescu este cumatru cu fostul senator PSD Catalin Voicu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2220 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Jos cu el!

La pușcărie.Dacă există dovezi.Nu pe vorbe la TV.

 

JUST !

La puscarie cu el ! Si sa-l ia si pe Popoviciu si pe toti cei care au macelarit padurile din jurul Bucurestiului si livezile de caisi, meri, si ciresi ! Sa dea socoteala cu totii ! Si cei care au "ciuntit" parcurile, cat au fost primari generali ai Capitalei, cei care a adus tone de borduri din China si lea-u vandut Primariei Capitalei prin firmele lor (?), si cei care, venind din provincie - prin 90-91, au devenit mari proprietari de terenuri prin Bucuresti, ca[patate prin metode ilicite....LA PARNAIE, frate draga, si sa stea vreo...9, ani sa-i vedem noi daca, mai pot trage la minciuni !

Cine sa-i condamne ?

Judecatorii nostrii i-au pozitia de drepti in fata unor astfel de personaje.Nu uita ca Iliescu i-a facut pe multi dintre ei magistrati si nu magistratii pe Iliescu general.De ce crezi ca a fost castrat si CNSAS-ul si DNA-ul?.Sa nu se afle cumva cine se afla in fruntea justitiei din Romania!

Cine?

Ia-o cu inceputul.Cu cei ce au executat un NUP inainte de a se incepe cercetările unui dosar baban cat Pentagonul!
Știi despre cine e vorba?Nuuuuuuuuuu!?Despre DNA,iubita ta Udy-klapon și șeful DNA-ului care este......?Cine oare?Stăpanul tău,flatulescu-felinar feng-șui.
Și exemplele ar putea continua la nesfarșit.Cu deosebirea ca cercetații să fie exclusiv din Opoziție.

...

nu pateste nimic ; e pe felie in afacere cu oprea si cu videanu pentru imobiliare.

 

MAFIA cu epoleti

Unul dintre capii mafiei cu epoleti este generalul cu patru stele Dumitru Venicius Iliescu, zis Maurul, zis Mitică. Fost "caine de pază" al lui Ion Iliescu pană la sfarsitul lui 1996, Mitică Iliescu este creatorul si binefăcătorul personajelui nostru Cătălin Voicu ("Nasul"). Pe de altă parte, la randul său, el insusi a beneficiat de protectia lui Ion Iliescu si a camarilei din spatele "bătranului edec". Asa se explică de ce, indiferent de acuzatiile aduse de-a lungul timpului, a scăpat basma curată si, mai mult, a prosperat ca un adevărat nabab.,

După implicarea sa in reprimarea demonstratiilor anticomuniste de la Intercontinental, din noaptea de 21 decembrie 1989, cand a fost acuzat că ar fi ordonat blindatelor să treacă peste revolutionarii din spatele baricadei dintre Inter si Dunărea, căpitanul Mitică Iliescu) s-a orientat din nou. A doua zi, pe 22 decembrie dimineata, el participă impreună cu maiorul Gheorghe Carp, un alt personaj de tristă amintire, la dispozitivul de la Scala. Ulterior, impreună cu alti cativa colegi politruci, printre care si locotenentul Gabriel Naghi dar si plutonierul Rădutac, Mitică s-a "lipit" rapid de Ion Iliescu pe care l-a transportat cu un TAB la MApN, apoi la Televiziunea Romană si apoi peste tot pe unde a fost nevoie.
Din acea zi el a devenit paznicul lui Ion Iliescu si a fost numit seful Subunitătii de Pază si Protocol, apoi seful Unitătii Speciale de Pază si Protocol transformate, ulterior, in Serviciul de Protectie si Pază (SPP). Rămane in fruntea SPP pană in noiembrie 1996 cand demisionează si trece la dispozitia Ministerului de Interne. După ce preia, mai intai, functia de loctiitor al comandantului trupelor de jandarmi, el este numit, de ministrul Gavril Dejeu, comandantul Brigăzii16 Jandarmi din Bacău, fieful lui...Viorel Hrebenciuc. Rămane in functie pană in februarie 1997, după care trece in rezervă si intră in afaceri.
Pentru "merite" deosebite, Dumitru Iliescu a cunoscut o ascensiune in grad nemaiintalnită: in sapte ani el a fost avansat de cinci ori. In decembrie 1989 era căpitan, in ianuarie 1990 maior, in iunie 1990 locotenent-colonel iar in mai 1991 colonel. O ascensiune care, pentru un ofiter al armatei romane, se realizează in 15 ani. Mai departe, pe 1 decembrie 1994, Mitică Iliescu devine general de brigadă, avansat de presedintele Iliescu.

 

MAFIA cu epoleti (2)

In noiembrie 1996, inainte de a părăsi corabia de la Cotroceni, Ion Iliescu ii mai dă o stea generalului Mitică devenit, astfel, general de divizie cu două stele. Si asta n-avea să fie suficient. In 2002, după ce Mitică Iliescu isi crease o importantă retea de afaceri, presedintele Ion Iliescu il readuce in functia de consilier in cadrul Departamentului de Securitate Natională alături de...Cătălin Voicu, tovarăsul său de afaceri, cel pe care l-a crescut si promovat in SPP. In 2003, Mitică Iliescu este avansat, din nou, la gradul de general de corp de armată (trei stele), iar in octombrie 2004 la gradul de general de armată (4 stele), cel mai inalt grad militar acordat pe timp de pac.
Presa a semnalat, de-a lungul anilor, implicarea directă a generalului Mitică de la Cotroceni in diverse afaceri dubioase, de la tipografia din subsolul Casei Poporului, la traficul cu combustibili pe relatia Iugoslavia, sau la protectia unor retele mafiote. El a beneficiat, ca orice nomenclaturist al noii puteri, de un superb apartament de 7 camere situat in str. Aurel Vlaicu nr.42-46, fiind vecin cu generalul Carp, Dijmărescu, Stolojan, Isărescu, Baltazar, Talpes etc. Iată, spre exemplu, ce consemna Valerian Stan, seful departamentului de Control al Guvernului, in 1997.
Afacerea Mogosoaia
Recent, Dumitru Iliescu a fost reclamat la Parchet de către Romsilva pentru că ar fi ocupat, prin abuz, o mare suprafată de teren din Mogosoaia. Iată ce a consemnat, pe această temă, cotidianul Ziua:
"Este vorba despre o suprafata totala de circa 21,5 hectare, constituite din 1,5 ha preluate cu titlu de revolutionar, 10 ha cumparate de la o persoana fizica si alte 10 ha transferate pe teritoriul comunei Mogosoaia, din comuna mehedinteana Greci. Un hectar ii revine in acelasi mod tatalui generalului de patru stele, Venicius. Primarul comunei Mogosoaia, Paul Precup, s-a referit si la "unele inadvertente" sesizate intre ceea ce scria pe autorizatiile de constructie, respectiv 500 metri patrati, cat apar pe declaratia de impozitare, imobiliara, si ceea ce exista de fapt acolo, mentionand ca "proprietarul a fost amendat". Mai multi localnici au declarat ca proprietatea generalului a fost inconjurata cu bariere si cai de acces interzise, pentru a-i opri pe ziaristi si pe curiosii care l-ar fi putut deranja".
Si toate aceste relatari constituie numai varful aisbergului!

 

Ar trebui...

Si este necesar sa se faca o noua analiza a atribuirii certificatelor de revolutionar.
Mi se pare normal si va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la retragerea certificatelor de revolutionar atribuite cadrelor militare indiferent de arma.Consider ca nu este moral si corect ca acestia sa beneficieze de aceste drepturi,avand in vedere atributiunile de serviciu.
Daca acest Iliescu beneficiaza ilegal de aceste drepturi si le-a obtinut abuziv sa se ia masuri.Daca mai are cine sa le ia iar presedintilor de stat ar trebui sa li se limiteze posibilitatile de a face avansari la general,la facutul "bocancilor"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor