"Nu mai lasati pradatorii sexuali sa scape!" Petitie pentru inasprirea pedepselor celor care abuzeaza copii

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 16:56
2478 citiri
"Nu mai lasati pradatorii sexuali sa scape!" Petitie pentru inasprirea pedepselor celor care abuzeaza copii
FOTO: Pixabay.com

Reprezentantii comunitatii Declic au realizat o petitie adresata ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, si Procurorului General al Romaniei, Gabriela Scutea, prin care solicita pedepse mai aspre pentru persoanele care abuzeaza sexual copii, dar si personal specializat pentru anchetarea unor astfel de cazuri.

Declic ofera si o serie de cifre relevante in sustinerea demersului sau. Astfel, la sfarsitul anului 2017, din 788 de agresori sexuali majori, 785 nu au fost condamnati nici macar la o zi de inchisoare.

Iata textul integral al petitiei:

"Petitie

Noi, semnatarii acestei petitii, nu mai vrem ca cei care abuzeaza sexual de copii sa scape cu pedepse blande, din lipsa de probe. Cerem oameni pregatiti pentru anchetarea agresorilor sexuali si un "manual" standardizat de proceduri pe care sa-l urmeze fiecare procuror si judecator. Fiecare abuz sexual impotriva unui minor ar trebui sa fie anchetat de politisti si procurori specializati, care sa obtina condamnari dure pentru abuzatori.

De ce este important?

Romania este considerata de ani de zile paradisul violatorilor si pedofililor. De exemplu, la sfarsitul anului 2017, din 788 de agresori sexuali majori, 785 nu au fost condamnati nici macar la o zi de inchisoare! Judecatorii au fost la fel de blanzi si cu peste 500 de pedofili, chiar daca rata de recidiva in cazul acestor indivizi pe care statul ii lasa liberi este de peste 70%! Din pacate, trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt luate de judecatori ca relatii consimtite.

Nu doar judecatorii sunt ingaduitori cu pradatorii sexuali. Politistii si procurorii, cei care strang dovezile, fac anchete superficiale din cauza ca nu urmeaza o procedura clara in investigarea abuzurilor si in intocmirea dosarelor.

In luna iunie, statul roman a aratat, inca o data, cat de tolerant este cu abuzatorii sexuali. O adolescenta de 17 ani a depus plangere pentru ca a fost violata de un barbat de 45 de ani, dar nici politistii, nici procurorii nu au luat vreo masura pentru protejarea victimei. Agresorul, un criminal in serie eliberat conditionat, a fost lasat in continuare liber. La trei zile dupa ce fusese reclamat pentru viol, barbatul a mers acasa la tanara si i-a dat foc. Ulterior, adolescenta de 17 ani a murit.

Astfel de tragedii atrag si atentia presei. Abia atunci, autoritatile responsabile se sesizeaza si promit public anchete si masuri dure impotriva pradatorilor sexuali. Pana acum, au fost doar vorbe, iar CEDO a sanctionat deja Romania pentru condamnarile blande date in cazul abuzurilor sexuale in cazul minorilor.

A venit momentul sa luam atitudine si sa punem presiune pe factorii de decizie, astfel incat sa nu ne mai duca cu vorba. Ca sa le atragem atentia, trebuie sa aratam cat de multi suntem cei care vrem anchete solide si ani multi de puscarie pentru indivizii care agreseaza sexual minori. Altfel, daca ramanem pasivi, devenim complicii unor monstri.

Semneaza si tu petitia prin care le cerem ministrului Justitiei si Procurorului General oameni pregatiti in anchetele cu agresori sexuali!"

Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Poliția a anunțat că un tânăr în vârstă de 18 ani din judeţul Teleorman a fost reţinut şi apoi arestat preventiv sub acuzaţiile de viol şi violare de domiciliu. El a mers la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#abuz sexual, #viol, #pradatori sexuali, #pedofil, #petitie, #declic , #abuz