Ziare.com

Accident aviatic in Apuseni: Supravietuitorii au mers la locul tragediei

Duminica, 17 August 2014, ora 10:20

   

Accident aviatic in Apuseni: Supravietuitorii au mers la locul tragediei
Supravietuitorii accidentului aviatic din Apuseni au mers, sambata, la locul tragediei alaturi de motii care au ajutat la gasirea lor.

"Ne-am intalnit pentru prima data de la accidentul aviatic din Apuseni cu doi dintre medicii raniti, Radu Zamfir si Sorin Ianceu, si cu copilotul Razvan Petrescu, chiar la locul unde s-a prabusit avionul.

A fost o intalnire foarte emotionanta si ne-am bucurat foarte tare, mai ales pentru Razvan, care a putut sa urce pe munte, chiar daca in carje. La locul unde s-a prabusit avionul s-a tinut un moment de reculegere pentru pilotul Adrian Iovan si pentru Aura Ion si am aprins lumanari", a spus Gheorghe Giurgiu, unul dintre cei trei moti care au ajuns la locul accidentului inaintea autoritatilor, citat de Mediafax.

El a mentionat ca i-a invitat pe supravietuitori la casele lor.

Accidentul aviatic din Apuseni, studiu de caz la un congres de medicina de urgenta

Acestia au depus la locul accidentului coroane de flori si au aprins lumanari in memoria celor care au murit acolo: studenta Aurelia Ion si pilotul Adrian Iovan.

Revederea motilor salvatori si a victimelor accidentului aviatic a avut loc in cadrul "Zilelor lemnarului", manifestare care are loc la acest sfarsit de saptamana in comuna Horea.

Cei cinci supravietuitori si cei trei localnici le va fi acordat, duminica, titlu de cetatean de onoare al comunei Horea, iar celor care si-au pierdut viata in accident vor primi distinctia post-mortem.

De la ceremonie, care va avea loc in satul Matisesti, vor lipsi ceilalti doi medici care au supravietuit accidentului aviatic, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, care sunt plecati din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2150 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor