Accidentul aviatic din Apuseni: La un an de la tragedie, ancheta s-a impotmolit la CIAS

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 18:56
2146 citiri
Accidentul aviatic din Apuseni: La un an de la tragedie, ancheta s-a impotmolit la CIAS
Foto: Arhiva / B1TV

Parchetul General a remis, vineri, un comunicat de presa in care este prezentat stadiul anchetei in dosarul accidentului aviatic din muntii Apuseni, produs in urma cu un an si in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

In comunicat se precizeaza ca "au fost audiate, pe parcursul a 2.354 ore de ancheta, 209 persoane din care 3 parti civile si 206 martori".

Cei audiati sun angajati ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, S.T.S., M.Ap.N., Ministerului Sanatatii Publice, ROMATSA, spitalelor judetene Alba, Cluj si Oradea, Spitalului Municipal Beius, Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Clinic "Sf. Maria" Bucuresti, Agentiei Nationale de Transplant, Scolii Superioare de Aviatie Civila, ocoalelor silvice Horea, Gilau etc., Asociatiei Salvatorilor Montani Bihor, Serviciilor Publice Judetene Salvamont Alba si Cluj, Blue Air s.a., se precizeaza in comunicatul citat.

De asemenea, au fost audiati si "locuitori ai comunelor Horea, Albac, Poiana Horea, Belis etc., care au actionat in sprijinul echipelor de cautare si salvare a supravietuitorilor accidentului aviatic, toate audierile avand loc in prezenta aparatorilor alesi ai partilor in cauza".

De asemenea, procurorii au solicitat relatii de la peste 40 de institutii ale statului.

"La solicitarea Sectiei parchetelor militare, Comisia Superioara Medico-Legala de din cadrul INML a transmis procurorilor militari raportul de expertiza medico-legala privind pe victima Ion Aurelia. In prezent se asteapta depunerea de catre CIAS (Centrul de investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile) a Raportului de investigatie tehnica a accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014", se mai precizeaza in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

Intrebat, joi, daca este gata macar rezultatul vreunei expertize, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat ca inca nu a fost finalizata nicio expertiza.

La un an de la accidentul din Apuseni, nicio expertiza nu e gata

Fostul sef al comisiei de investigare a accidentului din Apuseni acuza presiuni

Saptamana viitoare se implineste un an de la accidentul aviatic produs in data de 20 ianuarie 2014 in Muntii Apuseni, soldat cu doi morti si cinci raniti.

Procurorii au facut numeroase audieri pana acum, printre cei chemati sa dea declaratii numarandu-se si ministrii Radu Stroe si Mircea Dusa, conform comunicatelor publicate pe site-ul Ministerului Public.

Tragedie aviatica in Apuseni: Fostul ministru Radu Stroe, audiat la Parchet

Copilotul Razvan Petrescu este in viata, dar a suferit mai multe operatii. "Adrian Iovan mi-a fost si instructor, imi pare rau ca nu mai are posibilitatea sa ma mai invete. Ultimele lui cuvinte au fost 'Razvan, asta e, murim'. El a avut o moarte dureroasa, in chinuri", a relatat tanarul in luna septembrie.

Pilotul Sorin Fodoreanu: ROMATSA trebuia sa vada unde a cazut avionul - Interviu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#accident aviatic Apuseni expertiza, #dosar accident aviatic Apuseni , #Accident avion Apuseni