Ce spune Arafat despre raportul Romatsa, care da vina pe victime

Luni, 03 Februarie 2014, ora 20:36
3948 citiri
Ce spune Arafat despre raportul Romatsa, care da vina pe victime

Secretarul de stat in ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a comentat, luni seara, raportul prin care compania Romatsa da vina pe victimele accidentului pentru modul in care s-a desfasurat operatiunea de salvare.

Astfel, daca reprezentantii companiei Romatsa sustin ca ranitii au indus autoritatile in eroare si au intarziat salvarea prin faptul ca si-au sunat mai intai apropiatii si apoi la 112, Raed Arafat a declarat la Romania TV ca victimele nu pot fi incriminate pentru modul in care actioneaza intr-o situatie de urgenta.

Tragedie aviatica in Apuseni Romatsa da vina pe victime: Au generat confuzie

"Eu nu am cum sa controlez oamenii cum reactioneaza atunci cand sunt intr-o situatie extrem de stresanta: sa sune pe un apropiat in loc sa sune pe 112. Normal ca sfatul este sa sune imediat la 112 ca sa se declanseze un mecanism (de salvare - n.red.). Eu nu pot sa ma duc sa il pedepsesc pe om pentru ca nu a sunat din prima la un numar sau altul. Oricum, ulterior ei au sunat, la sfatul celorlalti. Dar faptul ca nu au sunat mai intai la numarul de urgenta nu inseamna ca ii trag la raspundere.

"Fiecare caz are caracteristicile lui"

Au avut poate un anumit impact, asta nu pot sa-l analizez eu, dar asta este situatia de urgenta. Nu poate sa fie planificata si nu poate sa fie conform unei carti. De regula, situatia de urgenta este individuala, fiecare caz are caracteristicile lui si fiecare caz se analizeaza separat. Nu veti gasi niciodata o situatie identica cu cealalta", a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Totodata, intrebat daca este necesara trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) la MAI, Raed Arafat a spus ca nu comenteaza acest subiect, ca este o chestiune care se va supune Parlamentului printr-un proiect de lege si ca incearca sa isi faca datoria in functia in care a fost numit.

Raed Arafat nu va mai fi secretar de stat la Sanatate. Se muta la MAI pentru departamentul de situatii de urgenta

Totusi, intrebat daca departamentul din cadrul MAI care ii va fi incredintat este un rezultat al modului defectuos in care s-a desfasurat operatiunea de salvare din Apuseni, el a apreciat ca o mai buna colaborare intre institutii nu ar strica in astfel de situatii si ca tocmai asta face organismul pe care il coordoneaza.

"In secunda in care toate institutiile stau la aceeasi masa si asculta o voce unica, o comanda unica, lucrurile merg mai bine din punct de vedere al situatiilor de urgenta. Cu cat sta lumea mai mult impreuna si face un comandament integrat, functioneaza mai bine", a declarat Raed Arafat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Raed Arafat victime accident aviatic, #Arafat serviciu 112 urgente, #Arafat STS MAI, #Arafat secretat stat Interne , #Accident avion Apuseni