Antonescu si ministrii liberali dau explicatii la Guvern - Stroe: n-am fost demis si nici nu-mi dau demisia

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 10:17
4842 citiri
Antonescu si ministrii liberali dau explicatii la Guvern - Stroe: n-am fost demis si nici nu-mi dau demisia
Foto: Jurnalul National

Liderul PNL, Crin Antonescu, si mai multi ministri liberali au ajuns, miercuri dimineata, la Palatul Victoria pentru o discutie cu premierul Victor Ponta.

Discutiile, care au loc inainte de sedinta saptamanala a guvernului, vizeaza modul in care au reactionat autoritatile in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni.

In contextul in care MAI este condus de un liberal, surse citate de Digi 24 anunta ca Radu Stroe ar putea fi demis, informatie dezmintita insa de Stroe.

Aceleasi surse au precizat ca pe lista celor care ar putea fi demisi se mai numara ministrul Apararii Mircea Dusa, Catalin Chiper, secretar de stat in MAI, presedintele Romatsa Aleodor Francu si seful STS Cluj.

Stroe neaga ca a fost demis

La iesirea de la intalnirea cu Victor Ponta, ministrul Radu Stroe a fost intrebat de jurnalisti daca a fost demis, iar el a raspuns ca nu. "Nu am fost demis si nici nu-mi dau demisia!", a declarat liberalul.

Senatorul PNL Calin Popescu Tariceanu a mentionat ca, intr-adevar, Stroe nu a facut cele mai fericite declaratii in ultimele zile, dar ca acest lucru nu ar trebui sa conduca la demiterea acestuia.

"Fara indoiala ca ministrul Stroe nu a gasit sa spuna ceva mai bun, nu e cea mai fericita declaratie fara doar si poate. Daca acest lucru este penalizat de presa, nu stiu daca este un lucru care sa conduca la demiterea lui.

Sa nu se faca atat de multe speculatii si declaratii pe baza acestui subiect, pentru ca totul capata o dimensiune dramatica, dar nu cred ca trebuie aceste lucruri amplificate si cred ca trebuie lasate autoritatile sa traga concluziile si sa aplice legea", a declarat Tariceanu la Digi24.

Senatorul PNL Marius Nicoara a precizat ca demiterea lui Stroe este o masura dura, dar ca opinia publica asteapta asa ceva.

"Cum n-a colaborat cu SRI-ul si STS-ul si celelalte servicii de informatii. Mai ales ca o ora si jumatate au avut lumina dupa prabusire. Sigur, este o masura dura daca va fi demis, dar undeva, opinia publica asteapta o masura. Nici nu doresc ca Radu Stroe sa fie demis, dar repet, cred ca opinia publica asteapta masuri extreme", a spus Marius Nicoara, senator PNL de Cluj, la Digi 24.

"Cel putin doi ministri trebuie sa raspunda, e o chestie foarte importanta, in ultimii 20 de ani s-au cheltuit bani pentru aparatura. Primul demis ar trebui sa fie Radu Stroe pentru ca mai este cel care coordoneaza si pentru ca am vazut cu totii ca nu a fost nicio coordonare", a spus Florentin Gust, deputat PSD, la Digi 24.

Intrebat care ar putea fi al doilea ministru demis, Florentin Gust a spus: "Eu m-am referit la domnul Mircea Dusa. Ministertul Apararii avea un soldat in situatie de criza. Trebuie sa fi mers mult mai jos, au fost foarte multe institutii care s-au balbait".

Stroe: Imi reprosez ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

Ministrul de Interne Radu Stroe a afirmat, marti seara, ca isi reproseaza ca tragedia s-a intamplat in timpul mandatului sau, adaugand ca problema a fost "la localizare".

"Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia", a declarat Radu Stroe.

Raport pentru Ponta

Tragedie aviatica in Apuseni: Ponta cere un raport despre accidentul din munti

Premierul Victor Ponta a cerut, marti dimineata, o informare despre modul in care au actionat institutiile implicate in acest caz si l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea sa se ocupe de acest lucru.

Astfel, informatiile trebuie sa ajunga la premier miercuri dimineata, pentru ca, in cursul sedintei de guvern, sa poate fi analizata activitatea fiecarei institutii si sa fie luate masurile necesare.

Un avion pilotat de Adrian Iovan a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in Muntii Apuseni. Iovan si o studenta la Medicina au murit, iar alte cinci persoane aflate la bord, patru medici si copilotul, au fost ranite si transportate la spital, dupa ce autoritatile au intervenit in circa sapte ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Guvern, #Crin Antonescu Guvern accident Apuseni, #accident Apuseni sedinta Guvern , #Accident avion Apuseni