Tragedie aviatica in Apuseni: Plangeri penale pe numele a trei ministri liberali

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 18:59
3132 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Plangeri penale pe numele a trei ministri liberali
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a anuntat, miercuri, ca partidul sau va depune plangeri penale impotriva a trei ministri liberali pentru neglijenta in serviciu in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Este vorba despre ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, precizeaza Predoiu intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Democrat-liberalul sustine ca cei trei ministri, desi aveau atributii legale clare, sunt responsabili pentru pierderea de vieti omenesti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

Tragedie aviatica in Apuseni: Procurorii au deschis un dosar penal

"Avem un Guvern nu numai incompetent dar si asasin, responsabil de ceea ce s-a intamplat in orele de dupa accident. Ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sunt responsabili moral pentru pierderea de vieti omenesti. Cineva trebuie sa raspunda pentru incalcarile legii", a declarat Catalin Predoiu.

Acesta considera ca ministrul Stroe era obligat de lege sa organizeze imediat o celula de criza la Ministerul de Interne, astfel incat sa fie salvat timp pretios.

Tragedie aviatica in Apuseni: Modul in care au actionat autoritatile, pas cu pas - raport

"Daca ar fi facut acest lucru, echipele de cautare s-ar fi coordonat si nu s-ar fi pierdut timp pretios. Ulterior, ministrul Stroe a adancit drama prin declaratii naucitoare, sfidatoare care reflecta nu numai lipsa de inteligenta ci si lipsa de umanitate", a continuat prim-vicepresedintele PDL.

De asemena, Predoiu a mentionat ca Ramona Manescu avea obligatia sa coordoneze Romatsa si "sa conduca un centru ministerial operativ pentru situatii de urgenta", iar Eugen Nicolaescu "stia perfect de conditiile in care se desfasoara operatiunile legate de transplant si nu a facut nimic".

Catalin Predoiu a mai spus ca premierul Victor Ponta s-a demonstrat din nou a fi un lider slab care "negociaza politic, accepta conditii politice, face trafic politic si livreaza acari pauni in loc sa isi demita ministrii incompetenti".

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe: Nu am de ce sa-mi dau demisia

"Victor Ponta propune azi praf in ochi - infiintarea unei comisii guvernamentale pentru situatii de urgenta. Dar acest comitet exista potrivit OUG 21.2004 si HG 386/2006. Ma mir ca domnul Ponta nu ne propune sa isi infiinteze un Guvern ca el nu stie ca acum conduce un Guvern", a completat Predoiu.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit in urma accidentului aviatic de luni dupa-amiaza, autoritatile ajungand in circa sapte ore la locul epavei. Totodata, cinci persoane au fost ranite, printre care patru medici si un copilot.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangere penala ministri, #plangere penala ministri accident avion, #plangere penala Stroe, #plangere penala Manescu, #plangere penala Nicolaescu , #Accident avion Apuseni