Tragedie aviatica in Apuseni Zgonea: Nu vrem vinovati sa le tragem un glont in cap

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 16:35
2057 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni Zgonea: Nu vrem vinovati sa le tragem un glont in cap

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, considera ca masurile care s-au luat in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doi oameni au murit, sunt suficiente adaugand ca nu trebuie gasiti vinovati carora "sa le tragem un glont in cap".

Deputatul PSD a spus ca nu este necesara constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind activitatea STS in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

"Am vazut ca sase ministri au depus o cerere la CSAT. CSAT trebuie sa ia o decizie in acest caz. Guvernul face o analiza profunda asupra cazurilor si a luat masuri. Exista un raport al domnului vicepremier Gabriel Oprea, care a fost promovat. Anumiti colegi au fost destituiti din functie. Eu cred ca sunt masuri suficiente. Legislativul nu poate interveni peste Executiv.

In acest moment, daca am crea o comisie de ancheta, din punctul meu de vedere - e o opinie personala - mai mult am ingreuna aceasta activitate decat am lasa-o sa ajunga acolo unde, pe viitor, astfel de cazuri nu se vor mai intampla", a declarat Zgonea, marti, citat de Mediafax.

Acesta a afirmat ca sunt necesare reglementari astfel incat institutiile sa conlucreze, si nu cautarea de vinovati.

Tragedie aviatica in Apuseni: Guvernul, responsabil pentru intarzierea operatiunilor de salvare - sondaj

"Ce vrem noi de la societate? Nu sa facem circ mediatic, nu sa gasim trei vinovati sa tragem un glont in cap, ci sa reglementam, dupa astfel de evenimente, astfel incat in viitor fiecare institutie, cand lucreaza cu alta institutie, sa stie care sunt regulile dintre ele", a mai explicat Valeriu Zgonea.

Tragedie aviatica in Apuseni Autoritatile nu au sunat familia fetei, nici pe dr. Zamfir

Doua persoane - pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion - au murit, pe 20 ianuarie, cand avionul in care se aflau, impreuna cu alte cinci persoane, a aterizat fortat in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Alba si Cluj, in localitatea Horea. Echipajele de salvare au ajuns la locul producerii accidentului dupa circa 6 ore.

Avionul, care avea la bord cadre medicale ce se deplasau din Bucuresti la Oradea pentru prelevare de organe necesare unui transplant, a fost nevoit sa reduca din altitudine, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Din vina cetii dese, aeronava s-a izbit de un brad, intr-un varf de deal in Muntii Apuseni.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Valeriu Zgonea accident aviatic Apuseni, #Zgonea comisie accident Apuseni, #Zgonea vinovati accident Apuseni, #comisie accident aviatic Apuseni, #vinovati accident aviatic Apuseni , #Accident avion Apuseni