Demisie la varful Ministerului Transporturilor, dupa ce sefii demisionari de la Romatsa au ramas in conducere

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 14:40
8401 citiri
Demisie la varful Ministerului Transporturilor, dupa ce sefii demisionari de la Romatsa au ramas in conducere
Foto: Arhiva

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu, a decis sa elibereze, miercuri, postul, dupa ce, cu o zi inainte, semnase numirile sefilor demisionari de la Romatsa in fruntea unor departamente ale institutiei.

Ghibu, care conduce Consiliul de administratie al Romatsa, a semnat, marti, numirea fostului director Aleodor Francu in functia de sef al Directiei de Dezvoltare, in timp ce Bogdan Stanciu, fostul director operational, a devenit directorul ATM (Managementul Traficului Aerian), transmite Digi24.

Seful demisionar de la Romatsa detine in continuare o functie de conducere

Imediat dupa aceste numiri, Ramona Manescu a trimis un comunicat in care preciza ca Ministerul Transporturilor nu a fost informat in legatura cu aceste schimbari, solicitand o explicatie din partea Consiliului de administratie.

In urma acestei cerinte, Cristian Ghibu si-a dat demisia din functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, insa isi pastreaza postul de presedinte al Consiliului de administratie din cadrul Romatsa. El a anuntat ca la baza deciziei sale se afla motive personale.

Seful Romatsa Aleodor Francu si directorul operational Bogdan Donciu si-au data demisia pe 22 ianuarie, in urma accidentului aviatic din Apuseni, in care doua persoane au murit.

Anterior demisiilor, premierul Victor Ponta a anuntat ca va cere inlaturarea din functie a celor doi, pentru modul in care a reactionat Romatsa in cazul tragediei din munti.

Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei

Aleodor Francu afirma atunci ca si-a inaintat demisia Consiliul de administratie "pentru linistea si stabilitatea institutiei", nu pentru ca ar avea ceva sa isi reproseze.

"Demisia este un act unilateral. In atmosfera creata, nu mai puteam sa-mi exercit functia de manager. Romatsa are nevoie de stabilitate. Nu am nimic sa-mi reprosez. Am demisionat numai pentru linistea si stabilitatea institutiei", a declarat Francu.

In raportul Guvernului referitor la tragedia aviatica se preciza ca Romatsa nu a localizat cu exactitate epava, astfel incat echipele de salvare au ajuns la victime in aproximativ sase ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cristian Ghibu demisie, #Cristian Ghibu demisie Ministerul Transporturilor, #Ministerul Transporturilor secretar stat demisie , #Accident avion Apuseni