Familia Aurei Ion, despagubita abia dupa ce asiguratorul a fost amenintat cu judecata

Luni, 25 Mai 2015, ora 18:16
4560 citiri
Familia Aurei Ion, despagubita abia dupa ce asiguratorul a fost amenintat cu judecata
Foto: Facebook/Respect Aura Ion

Omniasig a cerut familiei Ion sa renunte la orice alte pretentii cu privire la decesul Aurei si a facut plata despagubirilor doar dupa ce a fost anuntata oficial ca va fi actionata in justitie pentru nerespectarea obligatiilor din regulamentele privind transportul aerian, spun reprezentatii familiei.

"Sustinerile Omniasig cum ca plata 's-a facut imediat dupa ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de catre mostenitorii legali' sunt neadevarate. Dosarul era complet inca din luna ianuarie a acestui an, insa Omniasig a refuzat sa faca plata intrucat familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig.

In concret, Omniasig a cerut ca familia sa renunte la orice alte pretentii cu privire la decesul Aurei fata de Omniasig si Scoala Superioara de Aviatie Civila", arata reprezentantii juridici ai familiei Ion, intr-un comunicat.

Accident aviatic in Apuseni: Familia Aurei Ion, despagubita de compania de asigurari

Potrivit sursei citate, o alta conditie ca Omniasig sa faca plata a fost aceea ca familia Ion sa inapoieze sumele primite in cazul in care s-ar constata ulterior ca exista "cauze si imprejurari ale producerii accidentului care determina neincadrarea evenimentului in acoperirea oferita prin contractul de asigurare".

"Omniasig a impus un termen de cinci zile pentru restituirea sumelor, termen care incepea sa curga de la data la care Omniasig notifica familia in acest sens, desi, in aceste situatii, obligatia de plata revine Scolii Superioare de Aviatie Civila. Exista o ampla corespondenta in acest sens" se mai arata in comunicat.

Astfel, Omniasig ar fi efectuat plata doar dupa ce familia a anuntat oficial ca urmeaza sa actioneze in justitie atat Societatea de Asigurare Omniasig, cat si Scoala Superioara de Aviatie Civila, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute de regulamentele in materia transportului aerian.

Ancheta continua

Familia Aurei Ion arata ca toate demersurile incepute vor continua, iar ancheta penala isi va urma cursul firesc, pentru stabilirea vinovatiilor si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate.

De asemenea, familia Ion spune ca sumele platite de Omniasig vor fi directionate catre Asociatia "Aura Ion", asociatie cu scop caritabil, precum si pentru acoperirea costurilor derivate din dosarele penale ce se gasesc in instrumentare pe rolul parchetelor.

Omniasig a platit familiei studentei Aura Ion suma asigurata in caz de deces, de 287.500 euro, prevazuta in polita pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie 2014, suma care a fost achitata si mostenitorilor pilotului Adrian Iovan, in mai anul trecut. Mostenitorii Aurei Ion sunt parintii, un frate si doua surori.

Tragedie aviatica in Apuseni: Aura Ion, avansata post-mortem la gradul de locotenent

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie 2014 in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Omniasig judecata Aura Ion, #despagubiri judecata Aura Ion, #despagubiri Aura Ion , #Accident avion Apuseni