Raed Arafat vorbeste despre accidentul din Apuseni, la un an de la tragedie

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 20:48
2898 citiri
Raed Arafat vorbeste despre accidentul din Apuseni, la un an de la tragedie
Foto: Realitatea TV

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, la Targu Mures, ca la aproape un an de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni se asteapta rezultatul anchetei, adaugand ca Parchetul lucreaza la acest caz si ca "nu a fost neglijat deloc".

Secretarul de stat Raed Arafat, fondator al SMURD, a fost intrebat, vineri, la Targu Mures, unde a participat la prezentarea bilantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Horea" al judetului Mures, despre ancheta in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, din ianuarie 2014.

La un an de la accidentul din Apuseni, nicio expertiza nu e gata

Accidentul aviatic din Apuseni: La un an de la tragedie, ancheta s-a impotmolit la CIAS

"Inca asteptam rezultatul anchetei, nu ies cu comentarii fara sa stiu. Normal, aici Procuratura deja de un an lucreaza si va spun ca au lucrat la acest lucru, nu a fost neglijat deloc, pentru ca stim ca au continuat sa colecteze informatii si au audiat oameni si oficialitati si tot. Acum asteptam concluzia lor", a raspuns Raed Arafat.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie 2014, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

In dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, dar si pentru neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dosar de urmarire penala pentru ucidere din culpa si neglijenta

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Raed Arafat accident Apuseni, #Raed Arafat dosar Apuseni , #Accident avion Apuseni