Seful STS, vizat in dosarul Apuseni? Ce spune procurorul general

Joi, 06 Februarie 2014, ora 11:28
2981 citiri
Seful STS, vizat in dosarul Apuseni? Ce spune procurorul general
Foto: Arhiva

Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a declarat, joi, ca nimeni nu este vizat in mod personal in ancheta referitoare la accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

Astfel, seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, nu este vizat in investigatia procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), care isi fac planul de ancheta in acest moment, potrivit Mediafax.

"Procurorii isi vor face planul de ancheta si vor verifica acele aspecte care acum au fost apreciate de colegii de la Alba Iulia ca avand o legatura cu o eventuala responsabilitate si a altor persoane", a precizat Nitu despre dosarul care a fost declinat procurorilor militari de la PICCJ der catre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Tragedia aviatica din Apuseni: Dosarul ajunge la Parchetul Militar

Intrebat daca seful STS se numara printre persoanele vizate in ancheta, procurorul general a raspuns ca nimeni nu reprezinta, deocamdata, o tinta a investigatiei. "Nu este vizat nimeni in mod personal, nu mai personalizati anchetele noastre", a lamurit Tiberiu Nitu.

Declaratiile acestuia vin in contextul in care Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, a afirmat, marti, ca exista "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru" in cazul tragediei din Apuseni.

Tragedie aviatica in Apuseni: Ministri suspectati de "conduita culpabila" - procurorul din Alba explica

"Exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari si care ar atrage competenta procurorului militar. De asemenea, exista suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza din institutiile centrale ale statului.

Acele celule de criza au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru si in final se va da o solutie cu referire la toate aceste persoane", a detaliat Lazar, motivand ca acestea sunt motivele pentru care dosarul a fost declinat Parchetului Militar.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Tiberiu Nitu Apuseni, #Tiberiu Nitu sef STS, #Tiberiu Nitu sef STS ancheta, #sef STS Apuseni , #Accident avion Apuseni