Tragedia aviatica din Apuseni: Dosarul ajunge la Parchetul Militar

Marti, 04 Februarie 2014, ora 16:05
2820 citiri
Tragedia aviatica din Apuseni: Dosarul ajunge la Parchetul Militar
Foto: Ziarul Unirea

Procurorul care instrumenta cazul accidentului aviatic din Apuseni si-a declinat competenta si a trimis dosarul catre Parchetul Militar.

Masura a fost luata intrucat procurorul de caz a gasit indicii suficiente pentru a stabili ca in accident ar putea fi vinovati si militari. Dosarul era cercetat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, care insa, dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal, nu mai poate face cercetare penala atunci cand sunt implicati militari.

"Din actele de urmarire penala realizate pana in prezent a rezultat ca se impune audierea unor persoane din cadrul unor institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie civila, persoane avand calitati ce atrag competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia parchetelor militare", arata comunicatul Parchetului de pe langa ICCJ.

Acest lucru inseamna ca in ancheta pot fi cercetati si gasiti vinovati si angajati ai IGSU, ministerului Apararii sau STS.

Accidentul aviatic din Apuseni a dus la decesul a doua persoane care insa au supravietuit impactului. Decesul lor ar putea avea modul deficitar in care s-au desfasurat operatiunile de cautare si salvare a victimelor.

Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, si-a dat demisia dupa cateva zile. Cu doua zile inainte fusesera demisi secretarul de stat in MAI Constantin Chiper, seful Romatsa si directorul de operatiuni din aceasta institutie. Totodata, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, a demisionat.

A.V.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Accident Apuseni declinat Parchetul Militar, #Accident Apuseni vinovati militari Parchet Militar, #Apuseni vinovati IGSU MApN STS , #Accident avion Apuseni