Tragedie aviatica in Apuseni: Ce au facut Orange, Vodafone si Cosmote dupa apelul la 112

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 11:24
7745 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Ce au facut Orange, Vodafone si Cosmote dupa apelul la 112

Reprezentantii Orange au precizat, in contextul accidentului aviatic din Apuseni, ca operatorul a raspuns cu promptitudine solicitarii autoritatilor, conform prevederilor legale.

"Orange Romania furnizeaza informatiile necesare autoritatilor abilitate, potrivit rolului unui operator mobil in astfel de situatii de urgenta. In cazul de fata, Orange a raspuns cu promptitudine solicitarilor autoritatilor, in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare", au declarat reprezentantii Orange pentru Mediafax.

Tragedie aviatica in Apuseni: Avionul a avut probleme la inspectia tehnica si nu era asigurat

De asemenea, reteaua Vodafone a functionat optim in zona accidentului, ceea ce a permis localizarea in momentul apelului la 112, au afirmat reprezentantii Vodafone.

Tragedie aviatica in Apuseni: Medicul care a sunat la 112 dezvaluie detaliul care l-a salvat

"Reteaua Vodafone Romania a functionat optim in zona accidentului, ceea ce a permis utilizarea serviciilor de telefonie mobile la fata locului si efectuarea localizarii in momentul apelului la 112.

Potrivit prevederilor legale, sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112 este administrat de STS, care prelucreaza datele primite de la operatorii de telefonie mobila, in momentul initierii apelurilor. Aceste date sunt oferite ulterior de catre autoritati echipelor de interventie in situatii de urgenta", au transmis reprezentantii Vodafone.

Ei au mentionat ca operatorii de telefonie mobila sunt obligati prin lege sa asigure confidentialitatea convorbirilor telefonice si sa nu ofere informatii despre acestea.

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful Romatsa explica ce s-a intamplat cu avionul

La randul lor, cei de la Cosmote Romania au afirmat ca "odata cu initierea fiecarui apel catre Serviciul de Urgenta 112, se transmite in mod automat catre SNUAU (Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta) informatia de localizare primara", in conformitate cu obligatiile legale care revin operatorului, specificate in autorizatia generala emisa de ANCOM.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore. Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#accident avion Apuseni Vodafone, #accident avion Orange, #avion Apuseni Cosmote, #localizare apel 112 , #Accident avion Apuseni