Tragedie aviatica in Apuseni: Localnicii au pazit trupul lui Iovan, sa nu fie sfasiat de animale

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 18:52
7946 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Localnicii au pazit trupul lui Iovan, sa nu fie sfasiat de animale

Unul dintre salvamontistii din Stei, Mircea Petrescu, care a ajuns, alaturi de alti localnici, la locul accidentului de avion din Muntii Apuseni, a povestit ca trupul pilotului Adrian Iovan a fost pazit, pentru a nu fi sfasiat de animalele salbatice.

Acesta a precizat ca, dupa evacuarea ranitilor, mai multe persoane au ramas langa epava pentru a pazi trupul lui Iovan. Petrescu a povestit ca, imediat ce a aflat despre accident, a plecat in cautarea victimelor, potrivit Mediafax.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dezvaluiri cutremuratoare ale salvatorului care a gasit epava

"Am fost alarmati, nu stiu la ce ora, (...) de la Dispeceratul Salvamont din Oradea, ca a avut loc un accident aviatic la noi in zona. Am plecat in cateva minute cu inca trei colegi din Stei si ne-am intalnit cu ceilalti doi colegi din patrula permanenta din Vartop (...) La sugestia mea, localnicii, salvamontistii si pompierii ne-am impartit in trei grupuri.

Un localnic ne-a spus ca unul dintre ei a gasit avionul (...) Am avut noroc ca pe drum ne-am intalnit cu un grup de baieti cu masini de teren si ne-au dus ei spre locul unde era avionul, ca zapada era groasa peste tot, intre 20 si 40 de centimetri, dar in unele locuri si mai mare. Ei ne-au dus cu masinile pana la vreun kilometru de locul unde era avionul", a afirmat Mircea Petrescu.

Tragedie aviatica in Apuseni: Prefectul de Cluj povesteste cum era sa moara in timpul cautarilor

Salvamontistul a spus ca in timp ce mergeau pe urmele localnicilor s-au intalnit cu mai multe persoane care transportau victimele, adaugand ca oamenii ajunsi la epava le-au cerut salvatorilor sa mai ramana, pentru a-l pazi pe Adrian Iovan de animale.

"Cand am ajuns acolo, am vazut ca pilotul era prins in fiare. I-am luat pulsul, dar era mort, rece si intepenit, in rigor mortis (...). Ne-am pregatit sa plecam de acolo, pentru ca rolul nostru se terminase, iar localnicii care erau acolo ne-au cerut sa ramanem la fata locului, langa epava, sa pazim trupul pilotului, sa nu-l sfasie animalele salbatice pana ajungeau si autoritatile. Dupa vreo jumatate de ora au ajuns si jandarmii. Noi am plecat", a mai spus acesta.

Un avion a aterizat fortat in Muntii Apuseni, luni dupa-amiaza, iar pilotul Adrian Iovan si o studente la Medicina au murit. Celelalte cinci persoane care se aflau la bord, patru medici si un copilor, au fost ranite si transportate la spital.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#salvamontist Adrian Iovan animale, #Adrian Iovan pazit localnici animale, #Adrian Iovan animale salbatice , #Accident avion Apuseni