Tragedie aviatica in Apuseni Medicul care a sunat la 112 povesteste cum a comunicat cu salvatorii

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 16:33
4605 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni Medicul care a sunat la 112 povesteste cum a comunicat cu salvatorii
Foto: Digi 24

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supravietuitorii accidentului aviatic din muntii Apuseni a povestit, la doar o zi dupa tragedie, cum a incercat sa le comunice salvatorilor locul in care se afla.

"Am sunat la 112 si am luat legatura cu cei care au raspuns, dupa aceea am mai fost sunati de altii care au participat la actiunea de salvare. Am reusit sa trimit ceva coordonate catre cine mi-a fost solicitat din echipele de salvare. (...)

Imediat ce mi s-a explicat cum se transmit acele coordonate, le-am transmis imediat ce am putut sa fac un bilant si sa vad ca nimeni nu mai are nevoie de mine", a relatat medicul de la Institutul Clinic Fundeni, cel care a pastrat legatura cu salvatorii in orele care s-au scurs pana la recuperarea victimelor de catre autoritati.

Tragedie aviatica in Apuseni: Autoritatile romane dau vina pe rusi - raport oficial

Totusi, el nu a putut sa aprecieze cat timp s-a scurs de la momentul producerii accidentului si pana in clipa in care a reusit sa transmita coordonatele locului in care se afla.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca are un telefon performant, medicul Radu Zamfir a spus ca are un smartphone care inregistreaza coordonatele.

"Nu am avut timp sa ne panicam. Am vazut doar copaci printre ceata"

Desi traumatizat de experianta traita in urma cu mai putin de 24 de ore, medicul Radu Zamfir a povestit detalii din momentul in care aparatul de zbor s-a apropiat cu rapiditate de pamant.

"Pe parcursul trecerii muntilor, avionul a givrat, a pierdut inaltime, am vazut copacii de aproape. (...) Nu am avut timp sa ne panicam, era ceata, am vazut doar copacii de aproape. Am vazut ca tasneste combustibilul din aripa si dupa aia am avut si eu un moment de... O scanteie era suficienta ca sa luam foc toti.

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful Romatsa explica ce s-a intamplat cu avionul

Dupa care ne-am recules la fata locului, care mai traumatizati, care prinsi in avion, care prinsi in avion, a durat ceva pana sa fim gasiti, ne-am descurcat cum am putut, incercand sa fim gasiti", a relatat acesta, adaugand ca si el a avut ameteli si ca se temea ca va lesina.

Radu Zamfir a spus ca nu a vazut nicio clipa elicopterul SMURD indreptandu-se spre locul unde se afla.

Tragedie aviatica in Apuseni: Reactia STS, la 19 ore dupa dezastru - cand a fost localizat avionul (Video)

Radu Zamfir, desi in stare buna de sanatate, se afla in stare de soc. El a parasit Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca pe propria raspundere, alegand sa se intoarca la Bucuresti, tot cu avionul, la mai putin de 24 de ore de la petrecerea tragediei. Radu Zamfir va ramane internat in Bucuresti.

Un grav accident aviatic s-a produs, luni dupa-amiaza, in jurul orei 16:30, in muntii Apuseni, la granita dintre judetele Alba si Cluj. Doua persoane au murit, iar alte cinci au fost ranite.

Avionul era pilotat de Adrian Iovan si avea la bord un echipaj medical ce mergea la Oradea pentru a preleva un ficat ce urma sa fie transplantat unei paciente din Bucuresti.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Radu Zamfir medic accident aviatic, #medic supravietuitor accident aviatic, #marturie supravietuitor avion Cluj , #Accident avion Apuseni