Tragedie aviatica in Apuseni: PDL a facut sesizare penala

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 15:53
1777 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: PDL a facut sesizare penala

PDL a depus, miercuri, la Parchetul de pe langa ICCJ o sesizare penala fata de modul in care autoritatile politice ale statului au gestionat accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

In sesizarea penala de 60 de pagini depusa de PDL sunt expuse "indiciile temeinice si argumentatia juridica privind intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu (art. 298 Cod Penal) si infractiunii de ucidere din culpa (art. 192 alin. 1,2 si 3 Cod Penal) ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, a anuntat inca de pe 22 ianuarie, la doua zile dupa accidentul aviatic, ca PDL considera ca exista indicii temeinice privind culpa directa a unor ministri in gestionarea operatiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic.

Tragedie aviatica in Apuseni: Plangeri penale pe numele a trei ministri liberali

Liderul democrat-liberal s-a referit atunci la trei ministri liberali, pe care i-a acuzat de neglijenta in serviciu: fostul ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Daca Radu Stroe si-a dat demisia pe 23 ianuarie, ministrul Transporturilor a spus, marti, ca nu se considera vinovata cu nimic, in contextul in care procurorul general al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat ca exista "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru".

Tragedia aviatica din Apuseni Manescu: Sa-mi spuna cineva sa-mi dau demisia, sa vedem ce se intampla

Tragedie aviatica in Apuseni: Ministri suspectati de "conduita culpabila" - procurorul din Alba explica

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...