Tragedie aviatica in Apuseni: Prefectul de Cluj povesteste cum era sa moara in timpul cautarilor

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:44
2489 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Prefectul de Cluj povesteste cum era sa moara in timpul cautarilor
Foto: Transilvania Reporter

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, care a participat la operatiunile de cautare a avionului ce a aterizat fortat in Muntii Apuseni, a afirmat ca era sa moara in acest timp si a criticat modul de interventie.

Vuscan a ajuns in zona accidentului la aproximativ patru ore dupa ce a aflat despre tragedie, scrie citynews.ro.

Prefectul a criticat faptul ca foarte multe persoane, printre care si pompieri, asteptau pe drumul principal, in loc sa porneasca in toate directiile pentru a-i gasi pe supravietuitori.

Tragedie aviatica in Apuseni: Salvatorii de la ISU ii explica lui Stroe modul in care au actionat

"Suntem de atata vreme si primim tot informatii controversate. Nu stam pe drumul principal ca nu se intampla nimic! Toti asteptam sa vina cineva sa ne spuna. Si noi suntem o gramada aici care ar trebui sa mergem, fiecare pe un traseu.

E atat de multa lume aici. Fac strategii mai importante sau mai putin importante. Trebuie ficare dintre noi sa ne gasim o poteca si sa mergem. Am primit informatia la 16:16 minute si e destul de tarziu", a spus Vuscan luni seara, in timpul cautarilor.

Apoi, Vuscan a ajuns la locul tragediei, sustinand ca era sa moara pe drum, din cauza ca tractorul in care se afla "s-a ridicat de mai multe ori pe doua roti". Acesta a precizat ca victimele au fost gasite si ajutate de localnici, insa acestia nu i-au putut salva pe pilotul Adrian Iovan si pe tanara rezidenta, care si-au pierdut viata.

Tragedie aviatica in Apuseni: Responsabilitatea, pasata de la unul la altul LIVE

"Aceasta intamplare a fost una extrordinara, acesti oameni s-au nascut a doua oara. Puteau sa explodeze la impactul cu solul. Am fost pana acolo si am vazut. N-a fost o incercare de aterizare. Au scapat o data si inca o data prin faptul ca localnicii i-au identificat.

E o zona fara semnal, greu accesibila, daca n-ar fi fost localnicii si acuma ar fi fost acolo si s-ar fi putut intampla alte nenorociri. Din pacate pilotul a ramas incarcerat acolo. Tot efortul nostru n-a fost suficient ca sa salvam una dintre vieti, cea a tinerei accidentate.

Eram suparat pentru ca foarte multa lume statea si astepta sa se intample ceva. Era sa mor si eu ca tractorul s-a ridicat de mai multe ori pe doua roti", a povestit Gheorghe Vuscan.

Un avion a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba. La bord se aflau o echipa medicala, formata din patru medici si un rezident, pilotul Adrian Iovan si un copilot. Iovan si studenta la Medicina au murit in urma impactului, iar celelalte victime au fost ranite si transportate la spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Gheorghe Vuscan accident aviatic Apuseni, #Gheorghe Vuscan cautari accident avion, #prefect Cluj accident avion , #Accident avion Apuseni
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
da celula de criza nu trebuia condusa de un prefect