Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 12:44
5223 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren
Foto: Arhiva

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a dat miercuri demisia, iar ministrul de Interne Radu Stroe a semnat deja documentul.

Initial, ministrul nu a acceptat demisia lui Burlui, insa, ulterior, a fost de acord sa semneze actul, potrivit Antena 3. Demisia sefului IGSU vine in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Intrebat de ce a luat aceasta decizie, Burlui a explicat ca a facut acest lucru pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor sai care au cautat victimele.

"Tocmai ca sa nu planeze o suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, in calitate de sef, sa las sa planeze o suspiciune asupra colegilor mei care au lucrat in teren", a lamurit acesta.

"Eu personal am vorbit cu doctorul Zamfir. (...) Mi-a dat repere geografice pe care le vedea pe un ecran, deci nu coordonate", a mai spus Burlui.

Tragedie aviatica in Apuseni: Autoritatile romane dau vina pe rusi - raport oficial

Seful IGSU nu se astepta sa i se ceara demisia

Colonelui declarase anterior, pentru Agerpres, ca nu considera ca are nicio vina in cazul tragediei din munti, dar ca il "doare sufletul" ca accidentul s-a soldat cu victime. El a adaugat ca nu se asteapta sa i se ceara demisia, pentru ca si-a poate depune singur.

"Sunt in masura sa adopt cu demnitate orice masura. Nu astept sa mi-o ceara cineva (demisia - n.red.), pentru ca sunt in masura sa o depun singur. Eu nu imi imput nimic (...). Pe mine ma doare sufletul ca sunt victime asa cum a fost si cazul cu acei sase oameni cazuti cu masina in canalul Dunare - Marea Neagra, asa cum a fost si cu colegul nostru de la Fetesti. Numai in pielea familiei sa nu fii!", a spus Burlui.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Mai multe capete au cazut in urma tragediei aviatice, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri dimineata, ca a decis sa-i demita din functii pe presedintele Romatsa Aleodor Francu si pe secretarul de stat in Ministerul de Interne Catalin Chiper. De asemenea, premierul a afirmat ca va cere in CSAT si demiterea sefului STS.

"Concluzia, pe care eu o consider intemeiata, este aceea ca in cadrul a trei institutii importante - Ministerul de Interne, Romatsa si STS - lucrurile au functionat inacceptabil de incet.

Am decis astazi inlocuirea din functie a secretarului de stat din MAI, domnul Chiper, solicitarea catre ministrul Transporturilor privind inlocuirea directorului Romatsa si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT inlocuirea sefului STS si a persoanelor direct responsabile", a afirmat Ponta inainte de sedinta de Guvern de miercuri.

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe: Nu am de ce sa-mi dau demisia

Masurile vin in contextul in care institutiile competente au actionat deficiatar in timpul operatiunilor de salvare a victimelor. Autoritatile au ajuns in circa sapte ore la locul unde avionul a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, iar STS si Romatsa au localizat gresit epava. Pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit, iar celelalte cinci persoane aflate la bord au fost ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Burlui demisie, #sef IGSU demisie, #Ioan Burlui demisie accident aviatic , #Accident avion Apuseni