Tragedie aviatica in Apuseni: Studenta a murit dupa miezul noptii, in ambulanta SMURD

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 17:11
3966 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Studenta a murit dupa miezul noptii, in ambulanta SMURD

Studenta Aura Ion, care a murit in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, era inca in viata cand salvatorii au ajuns la ea, decedand dupa miezul noptii, intr-o ambulanta SMURD ce a participat la operatiunie de salvare.

Intrebat daca pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina ar fi putut fi salvati daca se ajungea la ei cu cateva ore mai devreme, Gheorghe Vieru, medic primar legist la Seviciul de Medicina Legala Alba, participant la ambele autopsii, a spus ca fata ar fi avut sanse sa traiasca.

Medicul a spus, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca studenta inca traia cand salvatorii au ajuns la ea, pierzandu-si viata dupa miezul noptii, intr-o ambulanta SMURD ce a participat la operatiunie de salvare.

Tragedie aviatica in Apuseni: Primele concluzii - de ce au murit studenta si Adrian Iovan

Tragedie aviatica in Apuseni: Studenta care a murit nu trebuia sa se afle in avion

"Sigur ca este extrem de greu de spus, pentru ca fiecare organism are potenta lui. Cred ca, in cazul studentei, ar fi avut sanse de supravietuire, in situatia in care era descoperita repede, adica in timp util. Nu as putea face identificare in timp. Fetita asta a supravietuit, a decedat dupa miezul noptii, in echipajul SMURD, in timpul manevrelor de resuscitare.

Au reusit sa o transporte de acolo, s-au declansat manevrele, insa fara succes. Decesul s-a declansat dupa ora 24.00, in timp ce masina era in comuna Horea.

Adrian Iovan, dupa semnele mortii, era decedat mai demult. La ora producerii autopsiei era mort de peste 12 ore. E greu de facut aprecieri, dar undeva spre seara", a declarat legistul.

Acesta a mai precizat ca faptul ca nu existau posibilitati de descarcerare a dus la cauza decesului lui Iovan.

Tragedie aviatica in Apuseni Medic supravietuitor: Suntem in viata datorita lui Iovan

Doua persoane - o studenta la Medicina si pilotul Adrian Iovan - au murit, luni, intr-un accident aviatic in Muntii Apuseni. Alte cinci persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenta din Cluj.

Avionul, care avea la bord cadre medicale ce se deplasau din Bucuresti la Oradea pentru prelevare de organe necesare unui transplant, a fost nevoit sa reduca din altitudine, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Din primele informatii, pilotul Adrian Iovan a aterizat fortat nava in Muntii Apuseni, in zona localitatii Horea, din judetul Alba. Salvatorii au reusit sa ajunga la locul accidentului dupa aproximativ 6 ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#studenta moarta accident aviatic, #studenta accident aviatic moarta SMURD, #autopsie studenta accident aviatic , #Accident avion Apuseni