Tragedie aviatica in Apuseni: Tiriac arunca vina inspre Iovan. Ce spune de avionul donat

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 19:32
10940 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Tiriac arunca vina inspre Iovan. Ce spune de avionul donat

Omul de afaceri Ion Tiriac a comentat, marti seara, accidentul aviatic din Muntii Apuseni, aratand ca, daca ar fi fost in locul pilotului Adrian Iovan, nici nu s-ar fi gandit sa nu intoarca aeronava din drum, avand in vedere conditiile meteorologice.

"Eu nu vreau sa comentez a cui e vina, dar pun o singura intrebare. Ce cauta avionul acela, in momentul acela acolo? Daca m-as fi intors? Eu? M-am intors cu elicopterul de zeci si zeci de ori. Cum sa intru in acea vreme? Iar avionul asta, din pacate, este mai rau decat un elicopter pentru ca este de tip vechi", a comentat Tiriac, la Sport.ro.

Cat despre anuntul facut luni de vicepremierul Liviu Dragnea conform caruia Tiriac a donat un avion turbojet pentru misiuni umanitare, omul de afaceri a spus "sa fie primit".

"Am hotarat inainte de acest accident sa facem ceva pentru ca elicopterul (elicopterul SMURD, n.red.) se lovea tot timpul (se strica, n.red.). Am luat un jet care este si avion sanitar. L-am facut acum 3-4 ani. A avut doi proprietari, primul a fost Autoritatea Aeronautica din Austria, iar fiecare control a fost facut la timp. Sa fie primit!", a spus Tiriac in cadrul aceleiasi emisiuni.

Ion Tiriac si o banca au donat cate un avion turbojet, pentru misiuni umanitare

Tiriac este pilot din pasiune, insa are o experienta de zeci de ani. Prima licenta pe care si-a in urma cu peste 30 ani a fost pe un avion mic Cesna. A urmat apoi un avion cu doua motoare turbo, apoi un jet mic, iar acum peste 20 de ani si-a luat licenta ATPL, adica de pilot de linie.

Pilotul Adrian Iovan a decedat la inceputul saptamanii trecute, dupa ce a aterizat fortat avionul la mansa caruia se afla. La bordul aeronavei se afla un echipaj medical, o studenta la medicina pierzandu-si de asemenea viata. Copilotul si 4 medici au supravietuit.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un localnic, dupa o cautare de aproximativ sase ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici.

Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar Aurelia Ion era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ion Tiriac avion prabusit Iovan, #Tiriac donatie avion SMURD , #Accident avion Apuseni
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
pentru cei ce detin licenta de pilot, este limpede ca Iovan a gresit
S
Stan
rank 1