Grav accident de muncă în București lângă Biblioteca Naţională. Doi dintre cei șase muncitori prinși sub pământ au decedat UPDATE

Luni, 02 August 2021, ora 21:50
4997 citiri
Grav accident de muncă în București lângă Biblioteca Naţională. Doi dintre cei șase muncitori prinși sub pământ au decedat UPDATE
La fața locului intervine Detasamentul Special de Salvatori cu accesorii pentru interventie FOTO ISU București-Ilfov

Un grav accident s-a produs luni, 2 august, în Capitală. Doi bărbați cu vârste de peste 50 de ani și-au pierdut viața, iar alte patru victime sunt acum internate la două spitale din București. Intervenția s-a încheiat.

UPDATE 21.50: Autoritățile au anunțat că ultima persoana a fost scoasă de sub pământul surpat. Interventia este incheiată.

Patru dintre victime sunt la spital: doi bărbați de 50 si 53 ani la Spitalul Universitar și alți doi, de 33 si 34 ani, la Floreasca

Alte 2 persoane decedate in varstă de aprox 50-55 ani

UPDATE 20.35: ISU Bucueşti-Ilfov a anuţat, luni seară, că a fost găsită şi ultima victimă a accidentului de pe şantierul din apropierea Bibliotecii Naţionale.

”A fost găsită şi ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Victima a fost găsită la mai mult de patru ore de la producerea accidentului.

În total, au fost cinci victime, dintre care două decedate şi trei rănite.

UPDATE 18.45: Continuă căutările ultimului muncitor prin sub pământul surpat. „Prin intermediului unui buldoexcavator se continuă acțiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbușirea malului, în zona indicata de către constructor”, au transmis cei de la ISU.

UPDATE 17.40: Unul dintre cei patru muncitori prinși sub pământul care s-a surpat a decedat.

„În urma actiunilor de căutare a fost găsită și o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ”, au transmis autoritățile.

Cu puțin timp înainte, un al treilea muncitor, care era prins in pamant pana la nivelul taliei, a fost extras de echipele de salvare. Acesta este în viață, conștient, stabilizat.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au transmis anterior că cei doi muncitori transportaţi deja la spital au fost prinşi în pământ până la nivelul taliei. Şi cel de-al treilea este prins până la nivelul taliei.

”În acest moment salvatorii intervin pentru stabilizarea malului în dreptul unui bărbat cuprins până la talie de pământ. Este conştient. I s-a aplicat un guler cervical, poartă şi o cască de protecţie”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Acesta a precizat, de asemenea, că a mai fost găsit unul dintre cei doi muncitori despre care se presupunea că sunt acoperiţi complet de pământ.

”Se lucrează pentru căutarea celor două persoane despre care se presupune că au fost acoperite integral de pământ. În urmă cu doar câteva secunde a fost găsit unul dintre muncitori”, a mai precizat Daniel Vasile.

Muncitorul primeşte îngrijrile medicilor.

Operaţiunea continuă, nefiind exclusă varianta ca mai multe persoane să fie prinse în continuare sub malul de pământ.

Știrea inițială: ”Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Naţională”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că doi muncitori au fost scoși și se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea.

Un bărbat de 50 ani a fost transportat la Spital Universitar și un altul, de 33 ani transportat la Spitalul Floreasca, amândoi în stare de constiență.

”Potrivit informațiilor furnizate de șeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alți doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Se lucreaza pentru extragerea celui de al treilea muncitor și pentru căutarea celorlalți doi dispăruți. Concomitent, se stabilizează malurile șantului, care are peste 2 m adâncime.

Citește și:
Restricții pentru cei care se deplasează cu trotinetele electrice în București. În ce locuri nu vor mai avea voie să circule
Restricții pentru cei care se deplasează cu trotinetele electrice în București. În ce locuri nu vor mai avea voie să circule
Persoanele care folosesc trotinetele electrice nu vor mai avea voie să circule cu ele pe aleile din parcuri sau în grădini publice, potrivit unui regulament propus de Primăria Capitalei....
Traficul rutier pe A1 blocat din cauza unui accident în care a fost implicat un microbuz de transport persoane
Traficul rutier pe A1 blocat din cauza unui accident în care a fost implicat un microbuz de transport persoane
Un autoturism, un microbuz de transport călători în care se aflau 17 persoane şi un microbuz de transport marfă au fost implicate într-un accident produs, joi, pe autostrada A1, în judeţul...