Autocar cu romani prabusit in Muntenegru - Ponta: Imi cer scuze fata de familiile victimelor

Autor: Ana Ilie
Luni, 24 Iunie 2013, ora 19:34
2807 citiri
Autocar cu romani prabusit in Muntenegru - Ponta: Imi cer scuze fata de familiile victimelor
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta si-a cerut scuze, luni, fata de familiile victimelor accidentului din Muntenegru, aratand ca identitatea celor decedati nu este deocamdata cunoscuta cu certitudine si din acest motiv intarzie procesul de informare a rudelor.

"Regret profund, vreau sa transmit condoleante si solidaritate cu familiile victimelor", a spus Ponta, intr-o scurta conferinta de presa dupa intalnirea celulei de criza la MAE.

"Vreau sa cer iertare familiilor victimelor, imediat ce vom avea informatii confirmate le vom transmite noi, intrucat nu ar fi scuzabil sa instiintam familiile inainte de a avea confirmarea foarte clara referitoare la identitatea acestora", a continuat premierul.

Ponta a explicat si motivul pentru care intarzie identificarea victimelor accidentului din Muntenegru: romanii "nu aveau asupra lor documentele de identitate, sunt in epava autobuzului care in aceste momente se recupereaza din prapastie".

Premierul a dat totusi asigurari ca "se fac toate eforturile pentru a se identifica 100% persoanele decedate si ranite", confirmand doar cifrele vehiculate pana acum de presa: "18 persoane decedate, 22 ranite, 7 la terapie intensiva cu precautia referitoare la situatia finala".

Persoanele decedate vor fi repatriate marti, cu avionul cu care s-a deplasat Raed Arafat in Muntenegru, dupa finalizarea procedurilor locale de catre autoritatile muntenegrene.

Premierul a aratat ca marti dimineata doua avioane echipate cu toate cele necesare se vor deplasa la Podgorica pentru a aduce in tara persoanele ranite.

"Dincolo de avionul de azi, care in cursul zilei de maine, cand se incheie toate procedurile legale, va transporta la Bucuresti persoanele decedate, avem pregatite si maine la prima ora, MApN a luat toate masurile, vor pleca doua avioane cu toate facilitatile medicale pentru a transporta la Bucuresti cele 22 de persoane si inclusiv, daca se ia decizia, pe cei 7 de la terapie intensiva".

In plus, "daca nu se vor putea face toate identificarile la Podgorica, vom face la Bucuresti acest demers".

Ponta a dat asigurari ca Guvernul a luat in calcul toate costurile necesare pentru deplasarea la Podgorica, transportul la Bucuresti si in tara "si vom face toate demersurile pentru a sprijini familiile astfel afectate".

Premierul a incheiat aratand ca va propune ca ziua de miercuri sa fie declarata zi de doliu national: "maine dimineata va avea loc o noua sedinta a Cabinetului, daca sunt indeplinite toate conditiile legale, vom propune miercuri zi de doliu national".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta scuze familii morti Muntenegru, #Ponta morti Muntenegru, #Ponta zi doliu national , #accident Muntenegru