Tragedia din Muntenegru: Ancheta, departe de a fi finalizata - afla ultimele detalii

Autor: Ana Ilie
Marti, 02 Iulie 2013, ora 14:23
2354 citiri
Tragedia din Muntenegru: Ancheta, departe de a fi finalizata - afla ultimele detalii

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, marti, ca autoritatile din Muntenegru, care ancheteaza accidentul soldat cu moartea a 18 romani, au comunicat ca nu au finalizat inca procesul-verbal de cercetare la fata locului, iar epava autocarului nu a fost ridicata.

"Cercetarile continua. Colega noastra procuror din Romania a luat legatura cu procurorul din Muntenegru. A comunicat ca nu a finalizat inca procesul-verbal de cercetare la fata locului. Urmeaza in cel mai scurt timp. Ne-a comunicat ca epava nu a fost ridicata de la locul comiterii accidentului. Este inca acolo. Este foarte grea aceasta operatiune de ridicare a epavei din prapastie.

De asemenea, mai sunt inca lucruri ale persoanelor din autocar in epava. O mare parte din bunuri au fost aduse in Romania si, cu sprijinul ofiterilor de politie, am reusit sa restituim familiilor victimelor sau victimelor, celor care au putut sa isi ia bunurile. Au fost audiate toate persoanele, toti supravietuitorii, mai putin cei care se afla in coma la spital si care sunt in stare post-operatorie", a afirmat Nitu, prezent la CSM.

Intrebat daca autoritatile judiciare muntenegrene au inceput urmarirea penala in rem in acest caz, seful Ministerului Public a sustinut ca nu are aceste date si ca nu cunoaste nici procedura din Muntenegru in astfel de situatii. El a promis ca pe masura ce se va face schimb de informatii mai consistente cu oficialii din Muntenegru o sa le comunice.

In legatura cu calitatea din dosarul din Romania a lui Stefan Grigore, procurorul general a subliniat ca in prezent cauza este in faza actelor premergatoare si acesta are calitate de reprezentant al societatii comerciale care asigura transportul.

Acesta a mai spus ca nu are, in acest moment, o concluzie a procurorilor din Romania dupa audierea pasagerilor si a reprezentantilor firmelor implicate in acest caz.

"Noi inca facem cercetari, analizam actele si o sa va comunicam in timp util si concluziile", a aratat el.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...