15 muncitori din Pitesti s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 11:59
1345 citiri
15 muncitori din Pitesti s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta
Foto: Arhiva

15 muncitori de la societatea Leoni Pitesti, fabrica de componente auto din judetul Arges, s-au intoxicat, miercuri dimineata, cu o substanta necunoscuta, noua dintre ei fiind transportati la Spitalul Judetean Arges.

Apelul de urgenta la 112 a fost inregistrat la ora 7.45, iar mai multe echipaje de ambulanta au fost directionate spre societatea Leoni.

Muncitorii au primit ingrijiri medicale la fata locului si au povestit ca au simtit un miros puternic, foarte urat, dar nu au putut preciza despre ce este vorba.

"Am simtit un miros foarte urat. Ma durea capul, ma ustura pe gat si imi venea sa vomit. Era un miros intepator, cu toate ca noi in sectia la care lucram nu avem nimic toxic. A simtit si sefa noastra mirosul, a oprit masinile si ne-a scos afara", a declarat Olimpia Georgescu, una dintre muncitoarele care au fost transportate la Spitalul Judetean Arges.

O parte dintre muncitorii care aveau ameteli si dureri de cap si-au revenit dupa ce au fost scosi la aer, astfel incat la urgenta Spitalului Judetean Arges au ajuns doar noua persoane.

"La inceput au venit sapte persoane si ulterior alte doua. Oamenii spun ca s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta. Eu am luat legatura si cu medicul societatii si spune ca in sectia respectiva nu se lucreaza nici cu substante toxice si nici nu s-au mai inregistrat pana acum alte cazuri asemanatoare. Toti au o simptomatologie destul de usoara si poate fi si o reactie exagerata. Este adevarat ca in sectia respectiva exista si un sistem de ventilatie si putea sa fie imprastiata inauntru orice fel de substanta", a declarat dr. Gheorghe Fratoaica, manager general al Spitalului Judetean Arges.

Potrivit conducerii institutiei medicale, niciunul dintre cei noua muncitori nu se afla in stare grava, dar vor ramane 24 de ore sub supraveghere medicala.

"Nici un pacient nu este in pericol, dar, totusi, vor fi tinuti sub supraveghere 24 de ore. Se va face un triaj conform protocolului. Cei mai grav vor ajunge la Reanimare, iar ceilalti vor ramane in urgenta" , a mai precizat dr. Fratoaica.

Incidentul s-a petrecut la sectia debitare a SC Leoni PItesti, unde lucreaza 70 de oameni. Inspectorii din cadrul ITM Arges, dar si Directia de Sanatate Publica Arges au deschis o ancheta in urma careia trebuie sa stabileasca ce anume a provocat incidentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#muncitori intoxicati substanta necunoscuta, #muncitori Leoni Pitesti , #accident