A inceput urmarirea penala in cazul politistului mort in groapa - Facea parte din coloana lui Oprea (surse)

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 19:07
6244 citiri
A inceput urmarirea penala in cazul politistului mort in groapa - Facea parte din coloana lui Oprea (surse)
Foto: Captura Digi24

Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput urmarirea penala in cazul politistului mort, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda. Surse judiciare au declarat ca acesta insotea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Bogdan Cosmin Gigina, in varsta de 28 de ani, a cazut marti seara, cu motocicleta intr-o groapa sapata de lucratorii de la gaze, dar semnalizata. El a fost transportat de urgenta la spital cu ambulanta, dar a decedat, in ciuda eforturilor depuse de medici.

Un politist din Bucuresti a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa - UPDATE (Video)

"A fost inceputa urmarirea penala in rem in acest caz, dupa ce ne-am autosesizat. In acest moment asteptam informatii oficiale de la toate institutiile statului despre natura misiunii pe care politistul o executa, daca intr-adevar era in misiune, precum si informatii despre lucrarea de pe domeniul public. Pe masura ce vom avea aceste informatii, le vom comunica", a declarat, miercuri, pentru EurActiv.ro, Adrian Tarlea, procuror si purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Mai multe surse au declarat pentru EurActiv.ro ca tanarul politist insotea coloana oficiala a ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

De asemenea, cinci surse au declarat pentru EurActiv.ro ca Gabriel Oprea plecase de la un restaurant din Cotroceni.

"Noi nu putem confirma si nici infirma informatiile despre natura misiunii si despre traseul ei in acest moment al anchetei, asteptam documentele oficiale de la institutii, pentru ca anchetele judiciare se fac pe documente. Nu vedem niciun motiv pentru care documentele unei misiuni de tipul celei pe care o mentionati, desi nu au un caracter public, sa nu fie puse la dispozitia organelor judiciare, asa ca le vom primi si vom lamuri situatia", a mai declarat procurorul Adrian Tarlea.

Inaintat in grad post-mortem

Miercuri, Bogdan Cosmin Gigina a fost inaintat la gradul de subinspector de politie post-mortem, informeaza Adevarul, care precizeaza, de asemenea, ca politistul ar fi facut parte din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, conform unor surse judiciare din randul anchetatorilor.

Bogdan Cosmin Gigina avea 28 de ani si era casatorit de un an. El lucra de 8 ani in Ministerul de Interne, acolo unde lucra si tatal sau.

Zeci de prieteni ai politistului au transmis pe Facebook mesaje de condoleante, cerand ca ancheta sa se desfasoare corect.

"Finul meu si-a pierdut viata pentru unii cu functii mari care se grabesc...mereu se grabesc, fara sa le pese ca ploua si ca omul care ii serveste conduce o motocicleta...nu un tanc!!!Multumim frumos domnule ministru!!!Ati lasat parinti fara singurul copil si o vaduva tanara! RUSIIINEEEE!!!! ", a postat Simona pe Facebook.

Cine are dreptul la coloana oficiala

Potrivit Codului Rutier, doar patru demnitari romani au dreptul sa beneficieze zilnic de coloane oficiale, acestora adaugandu-li-se si ministrii care au nevoie sa se deplaseze in regim de urgenta.

Art. 223

(1) Politia rutiera asigura insotirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competentei.

(2) Se insotesc cu echipaje ale politiei rutiere demnitari romani sau oficialitati straine cu functii similare acestora, dupa cum urmeaza: a)Presedintele Romaniei; b)presedintele Senatului; c)presedintele Camerei Deputatilor; d)primul-ministru al Guvernului.

(3) In situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul Romaniei sau omologi din strainatate aflati in vizita oficiala in Romania, precum si sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4) Beneficiaza de insotire si candidatii la functia de Presedinte al Romaniei, pe timpul campaniei electorale, dupa validarea candidaturii, numai pe raza localitatilor unde au loc activitatile electorale.

Daca se va dovedi ca politistul facea parte dintr-o coloana oficiala, vicepremierul Gabriel Oprea va trebui sa prezinte public urgenta care l-a determinat sa solicite acest lucru.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politist mort groapa coloana Oprea, #politist motocicleta murit groapa, #Gabriel Oprea coloana oficiala , #accident