Aberatia zilei: Avionul prabusit la Iasi ar fi fost furat pentru petrecerea din Tatarusi, organizata cu dedicatie

Marti, 22 August 2017, ora 14:33
19430 citiri
Aberatia zilei: Avionul prabusit la Iasi ar fi fost furat pentru petrecerea din Tatarusi, organizata cu dedicatie
Foto: Facebook / Stefy Daniel

Proprietarul avionului care s-a prabusit, sambata, intr-o comuna din Iasi, sustine ca aparatul ar fi fost scos din hangar fara stirea lui si ca a vazut la televizor cum a ramas fara el. Motivul pentru care avionul a fost ridicat in zbor este unul incredibil.

Dezvaluirile au fost facute de jurnalistii de la BZI.ro.

Avionul de mici dimensiuni, cu doua locuri, s-a prabusit intr-o rapa, in timpul unui zbor peste localitate, pilotul Traian Ungureanu decedand pe loc.

Proprietarul aeronavei, Valentin Alexandroiu, a aflat tot ce s-a intamplat de la televizor, sustine el.

"Avionul meu a fost furat din hangarul de la aeroclub. Pe mine nu m-a sunat nimeni sa ma anunte ca avionul urma sa fie folosit la acel eveniment de la Tatarusi. Ei s-au dus acolo sa faca bani fara stirea mea. Culmea, au pus un plan de zbor pe un alt avion (Rebecca - n.red.) si l-au luat pe al meu, Frantz. Eu am luat avionul in 2009 din Germania si am platit pe el 70 de mii de euro. In plus, platesc 600 lei pe luna hangararea la aeroclub. Nu il pot folosi ei cand vor, fara acceptul meu.

Ce s-a intamplat cu Traian Ungureanu, pilotul mort, este o tragedie, insa nu trebuia sa se ajunga aici. Eu nu am fost sunat de nimeni sambata (19 august 2017), in ziua accidentului, sa mi se ceara voie. Cine va studia apelurile telefonice poate vedea foarte bine ca nu am primit niciun telefon de la nimeni. Pur si simplu, am vazut la televizor, cum avionul meu este zob intr-o rapa", a spus Valentin Alexandroniu, care s-a aratat gata sa dea in judecata aeroclubul.

Reprezentantii aeroclubului dezmint acuzatiile, spunand ca e vorba doar despre speculatii si aratand cu degetul catre... pilotul decedat, ca si cand nu ei ar fi fost direct vizati.

"Nu exista asa ceva. Traian Ungureanu nu era hot de avioane. Ei zburau impreuna tot timpul. Nu se poate scoate avionul fara acceptul proprietarului. In plus, se vede foarte bine din aparatura de la bord cand avionul a pornit. E o inventie ce spune domnul Alexandroniu, ei zburau impreuna tot timpul", a sustinut Mitica Rebegea, reprezentant al aeroclubului.

Dupa ce vor studia cu atentie actele oficiale si vor audia martorii, anchetatorii vor trebui sa lamureasca toate aspectele legale care au condus la moartea unui pilot cu mare experienta, dar un semn de intrebare se ridica din alta parte: Cu ce scop a fost scos avionul din hangar?

Ei bine, primarul comunei Tatarusi (unde saracia e la ea acasa, conform jurnalistilor de la BZI.ro) a mobilizat nu mai putin de sase aparate de zbor, printre care si cel care s-a prabusit, la evenimentul intitulat Zilele Rezervatiei Forestiere Tatarusi.

Potrivit sursei citate, Costel Iosub (PSD), primarul comunei Tatarusi, ar fi adus aparatele pentru ca a vrut sa isi arate astfel multumirea fata de faptul ca sotia sa, Valentina, a fost numita subprefect cu sprijinul lui Maricel Popa (PSD), presedintele Consiliului Judetean Iasi.

"Popa este un impatimit al aviatiei, el avand pe societatea Omega Tehnoton o aeronava de tip CTSW cu doua locuri, aflata tot la aeroclub", scrie BZI.ro.

Costel Iosub conduce Primaria Tatarusi de mai bine de 13 ani. Sambata, el si-a premiat sotia pe scena special amenajata pentru festivitati. Care (nu-i asa?) nu puteau avea loc fara o demonstratie aviatica. Demonstratie care a costat ceva banisori, cata vreme o ora de zbor se plateste cu circa 100 de euro. Iar pilotii au petrecut ceva vreme sambata la Tatarusi, mai ales ca pe scena au fost invitati sa cante, printre altii, Antonia, Anna Lesko, Anda Adam sau Margareta Clipa (alte cheltuieli, suplimentare...).

Cu avioanele aduse special in comuna ieseana s-au plimbat sambata nu doar prefectul si presedintele CJ Iasi, ci si mai multi reprezentanti ai Politiei iesene, printre care si Costel Gatlan, adjunctul Inspectoratului. Toata lumea s-a simtit bine, nimeni nu s-a intrebat daca totul e in regula si nici nu s-a mirat ca se cheltuiesc atatia bani publici pe inca o paranghelie marca PSD.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion prabusit Tatarusi Iasi , #accident
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
furati tot ! sa nu mai ramana nimic ! furati , furati si iar furati