Accident de autocar in Ungaria - patru turisti romani au murit (Video)

Marti, 21 Iunie 2011, ora 08:28
9038 citiri
Accident de autocar in Ungaria - patru turisti romani au murit (Video)
Foto: .origo.hu

Un accident care a avut loc marti dimineata, pe autostrada M70 din Ungaria, s-a soldat cu moartea a patru turisti romani.

Din primele informatii, se pare ca soferul autocarului in care se aflau romanii a adormit la volan si a intrat in coliziune cu un TIR.

Soferul tirului, un barbat din Slovacia, si-a pierdut si el viata in accident.

Victimele erau turisti si se deplasau pe ruta Arad-Spania, potrivit celor mai recente informatii oferite de Ministerul de Externe, citat de Newsin.

"In autocar se gaseau 38 de pasageri plus cei doi soferi. Avem 23 de raniti grav si mai putin grav, care au fost transportati la spitalul din apropiere. Pasagerii care nu au suferit rani au fost transportati la sediul Primariei din localitatea pe raza careia s-a produs accidentul" a declarat Ion Bencze, reprezentantul Ambasadei Romaniei in Ungaria, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Bencze a precizat ca, dintre cei patru morti romani, doi erau soferii autocarului. Firma Atlasib a pus un autocar la dispozitia pasagerilor romani care nu au avut nevoie de spitalizare si vor sa isi continua calatoria.

"Ceilalti 11 pasageri care nu au fost accidentati vor fi preluati de un alt autocar al companiei Atlassib", a adaugat Brencze.

Accidentul din Ungaria s-a produs la aproximativ 30 de kilometri de granita cu Slovenia, in localitatea Csornyfold.

Accident de autocar in Ungaria - bilantul creste la cinci romani morti si 22 de raniti

Update: Bilanul romanilor care si-au pierdut viata in accident a crezut la cinci persoane. In continuare, 22 de conationali se afla internati.

#accident Ungaria, #accident romani morti , #accident