Accidentul de la Tuzla: Rudele unor militari au dat statul roman in judecata

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 17:54
1669 citiri
Accidentul de la Tuzla: Rudele unor militari au dat statul roman in judecata
Foto: Ziua de Constanta

Rudele unora dintre cei 12 militari decedati in tragedia aviatica de la Tuzla, din luna iulie 2010, au dat in judecata statul roman, cerand despagubiri in valoare totala de 10 milioane de euro, fiind hotarate sa mearga pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Zece milioane de euro e foarte putin fata de ceea ce au facut CSAT-ul Romaniei si Guvernul. Voi mi-ati omorat baiatul, iar eu am ramas doar cu niste poze si filmulete", a declarat Emilia Sarman, mama militarului Constantin Vladut Sarman, mort in accidentul aviatic din iulie 2010, potrivit Realitatea TV.

Procesul deschis de Emilia Sarman impotriva Ministerului Apararii continua in luna martie, la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, rudele militarilor cer ca autoritatile sa le spuna adevarul in cazul prabusirii avionului AN-2 si sa plateasca aproximativ 10 milioane de euro drept despagubiri, in caz contrar fiind decise sa ajunga cu procesele pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg.

"Cer tot ce se poate cere. Sa imi spuna adevarul! Sa imi aduca copilul. Eu nu pot sa traiesc fara copil. In primul rand, eu nu eram in tara. Mi-am gasit copilul mort in cosciug zincat. Cum adica sa ii iert? Cum sa ii iert?!", a spus si Maria Florescu, mama lui Cosmin Florescu, un alt militar care a cazut victima in accident. In cazul acestui proces, instanta a stabilit primul termen in luna iunie.

Un avion de tip AN-2 s-a prabusit, pe 5 iulie 2010, pe aerodromul Tuzla, din judetul Constanta. La bordul aeronavei erau 14 militari, dintre care 12 si-au pierdut viata, printre care si comandorul Nicolae Jianu, seful Scolii de Aplicatie de la Boboc.

Ancheta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca accidentul aviatic s-a produs din cauza unor defectiuni tehnice ale aparatului de zbor, (cedari de material) care nu puteau fi prevazute.

In urma tragediei, Ministerul Apararii Nationale a decis scoaterea din serviciu a acestui tip de aeronave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#accident Tuzla, #proces accident Tuzla, #militari morti Tuzla , #accident
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
FOARTE BINE !!!!