Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anchete dupa moartea muncitorului prins sub un mal de pamant: A fost decapitat de excavatorul folosit la interventie

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 23:55
8187 citiri
Anchete dupa moartea muncitorului prins sub un mal de pamant: A fost decapitat de excavatorul folosit la interventie
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile au deschis anchete in cazul muncitorului mort pe un santier din municipiul Brasov, dupa ce, impreuna cu un coleg, a fost prins sub un mal de pamant, el fiind decapitat de cupa excavatorului folosit la interventie. O ancheta interna are loc si la ISU Brasov.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat, joi seara, la Digi 24, ca la sosirea fortelor de interventie, una dintre victime era partial acoperita de pamant, iar cealalta era acoperita in totalitate. Salvatorii au reusit recuperarea uneia dintre persoane, care ulterior a fost predata echipajului de ambulanta.

"Misiunea a continuat pentru identificarea celei de-a doua persoane si s-au cautat cele mai bune solutii pentru a avea un timp de raspuns cat mai bun, avand in vedere ca exista pericolul surparii solului. Pentru eficientizarea misiunii de raspuns si pentru a sapa peretii santului in trepte, in incercarea de a asigura stabilitatea solului, acest lucru fiind indicat cand nu exista echipamente de sustinere la fata locului, s-a luat decizia utilizarii unui excavator. Dupa mai multe minute a fost identificata si cea de-a doua victima, din pacate fara semne vitale", a spus el.

Sfreja a explicat ca decizia folosirii unui excavator a fost luata deoarece acest mijloc era cel mai indemana pentru a reusi sa intervina intr-un timp cat mai scurt.

Excavatorul a fost manevrat de operatorul de la locul de munca.

"Trebuie sa precizez faptul ca nu se stia exact locul victimei in momentul in care se faceau aceste sapaturi si coroborat cu faptul ca exista pericolul surparii solului, exista pericolul ca tot pamantul sa cada peste victima, s-a luat aceasta decizie pentru ca interventia sa fie cat mai eficienta, sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt", a adaugat el.

Potrivit sursei citate, s-a deschis o ancheta in acest caz, coordonata de un procuror de la Parchetul de pe langa judecatoria Brasov.

Sfreja a spus ca in functie de situatie poate fi solicitat ajutor din surse externe.

El a mentionat ca victima era de aproximativ 50 de minute sub pamant. "Salvatorii chiar au depus toate eforturile ca sa o poata scoate de acolo, trebuia sa facem ceva intr-un timp cat mai scurt", a spus Sfreja.

El a precizat ca exista si o ancheta interna la nivelul institutiei.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Brasov, joi, in jurul orei 15.30, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Brasov au fost sesizati cu privire la producerea unui accident de munca pe un santier din municipiul Brasov.

Doua persoane au fost ranite, una dintre acestea fiind transportata la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate, iar cea de-a doua persoana decedand. Muncitorul care a murit a fost decapitat de cupa excavatorului folosit la interventie.

"Cu privire la acest caz au fost anuntati procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov si reprezentanti ai Inspectoratul Teritorial de Munca. Politistii efectueaza cercetari pentru a stabili cauzele si imprejurarile producerii evenimentului", au aratat sursele citate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#muncitor mort Brasov decapitat excavator , #accident