Arestari in cazul accidentului de la Paris in care a murit un copil roman. Vinovatii voiau sa fuga din tara

Vineri, 07 August 2015, ora 14:08
4400 citiri
Arestari in cazul accidentului de la Paris in care a murit un copil roman. Vinovatii voiau sa fuga din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Doua persoane au fost arestate, iar una a fost plasata in detentie joi, dupa ce un copil roman a fost accidentat mortal de o camioneta, ai carei ocupanti au fugit de la locul accidentului marti, la Paris.

Cei doi fugari, suspectati ca au lovit marti un copil roman in varsta de cinci ani, care a murit din cauza ranilor, au fost arestati, relateaza postul Europe1 in pagina electronica.

Copil roman, calcat cu masina si ucis in Paris: Soferul a fugit de la locul faptei

Primul barbat a fost arestat joi dimineata, dar a fost eliberat la scurt timp dupa aceea.

Al doilea a fost arestat joi la pranz, in regiunea pariziana. El a fost plasat in detentie preventiva si era audiat.

Potrivit postului de radio RTL, el a fost arestat la Plaine Saint-Denis (Seine-Saint-Denis).

Suspectul "era in mod vizibil pe punctul de parasi Franta, catre Algeria", potrivit postului.

Autoritatile urmeaza sa stabileasca daca barbatul plasat in detentie preventiva era sau nu soferul vehiculului care a accident mortal copilul, in Arondismentul al XI-lea.

Cei doi au fost arestati in urma unei "anchete de proximitate", a precizat o sursa din cadrul politiei, indemnand la prudenta in privinta gradului implicarii celui de-al doilea suspect arestat.

Anchetatori din cadrul Serviciului judiciar pentru accidente (STJA), caruia i-a fost incredintata ancheta, se aflau in posesia numarului de inmatriculare a vehicului vizat, potrivit acestei surse.

Accidentul a avut loc marti, catre ora locala 14:30 (15:30, ora Romaniei), pe bulevardul Menilmontant, in estul Parisului.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, copilul a traversat la aproximativ zece metri de o trecere protejata, dupa mama sa si o matusa, care au plecat sa cumpere un suc de cealalta parte a bulevardului. Copilul a fost izbit de camioneta. Soferul si pasagerul camionetei au fugit de la locul accidentului pe jos, dupa ce au abandonat vehculul nu departe de locul dramei.

Tatal si sora victimei, audiati de catre anchetatori, au declarat ca baiatul "nu incerca sa fuga de un control al politiei", asa cum au afirmat initial unele publicatii care au dezvaluit accidentul, ci a "traversat sa ia un suc", potrivit unei surse judiciare.

Parchetul din Paris a deschis miercuri o ancheta pentru "omucidere involuntara agravata de un delict de fuga" de la fata locului unui accident rutier.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#copil ucis Paris, #accident copil mort Paris , #accident
Comentarii
Poza Naoi
Naoi
rank 5
Eu eram prezenta acolo, stiu. Era un puradel, nesupravegheat care